Sto se potrosnje tice, necu da komentarisem jer sam sve rekao u prethodnom postu.
Pljuvanje po Sonyju?? Jesi ti dobar? Ko je pljuvao po Sonyju? Samo sto sam rekao istinu, a to je da Sony nije mjerilo u svijetu televizora ne znaci da pljujem po njemu. Sony je izvikana marka. Ne kazem da Sony proizvodi ne valjaju, ali vala i oni fusere ko i vecina ostalih.
HD nije valjan na 32"?? Za tebe je HD postojan samo na >42" TVu (posto vidim da si se 42" uhvatio ko pjan plota)? E ovo bi zaista i glupo bilo komentirati.
Sto se 32" i 52" panela tice, valjda ti je jasno kako se slika prikazuje na TVu odnosno prikaz iste HD rezolucije na 32" i 52", raspored pixela, pozicioniranje pri prikazu i slicne stvari. A mozda pak i nije?
Spiky wrote:Ono sto sam ja vidio je BLU RAY od Sony-ja koji je bio spojen na 50" LCD od Sony-ja, i slika nije fenomenalna, uopce.
I par redaka ispod pises:
Spiky wrote:Znatizelje radi, kakav si to HD materijal gledao na tom famoznom LCD-u?
HD reklamu od NASA-e? Ili one Panasonic-ove cvjetiće i jezera?
Ili si spojio PS3 na LCD pa si gledao BLU RAY Spider Man-a...pravi film za tebe...
A pretpostavljam da su tebi znaci vrtili te cvjetice na Blu Rayu, posto vidim znas kako to sve ide po shopovima..
Ko uporedjuje Divx i HD?? Omg, pa ako neces da citas post kako valja, onda se poklopi, a pogotovo se ne javljaj.
Kakvo crno poredjenje Divxa i HD-a - bila je konstatacija da WS televizori nisu pogodni za Divx filmove. Zar ti je bilo toliko tesko za shvatit jednu recenicu? (potrudit cu se da ubuduce ne pisem recenice duze od 5-6 rijeci)
Kad te vec toliko interesuje, gledao sam sva tri dijela Matrixa (HD DVD). Na doticnom 32" Samsung LCD TVu testirao sam Matrix i njegovu "HD" kopiju kodiranu x263 codecom. Ista rezolucija film (1920x1080), ali kvalitet nije. Kopirani "HD" iako iste rezolucije bio je osjetno mutniji od svog originala na HD DVDu. Zato bi bilo dobro postaviti pitanje sta su tebi prezentirali na doticnom Blu rayu.
Pa naravno da neces uzeti LCD. Tebi je i taj 7" mono CRT dovoljan.
@Ford: Googlaj, pa ces skontat da je nasao modele pogodne za izvoz u zemlje treceg svijeta (nize cijene/slabiji kvalitet). Logicno, jer npr. slabija jacina i kvalitet osvjetljenja ce prouzrokovati manju potrosnju energije..
@Smjesko: Italijanke su dobre

Crna kosica, taman ten, sisate, guzate, lomljive u struku... Uh