ovako...
imam SONY liniju i imam zvucnike od 3x155 W i sad imam problem iz jednog zvucnika se cuje nes kao da skripi... ali spojio sam i druge zvucnike na to mjesto opet isto... znaci problem je sam u tom zvucnku...
mislim a ej stvar u visokotoncu... ali nemogu otvorit kutiju i zamjenit. nema nikakvih sarafa ni niceh... sam je zaljepljena kutija...
pozzzz....
Last edited by woofer on 03-04-2008, 20:59, edited 1 time in total.
Ako je u garantnom roku onda na servis a ako ne pokusaj sam da popravis kutiju. Obicno se kutije otvaraju sa prednje strane . Mozda nije ni poterbno otvarati kutiju pokusaj da skines visokotonac vidi da li je zalepljen ili sta vec i budi siguran pre promene istog da je kvar u njemu.
Alo bre kazem da pogledas moze li se visokotonac skinuti sa prednje strane bez otvaranja kutije. Ponovo napominjem da je kod nekih kutija (citaj posebno onih zalepljenih i njima slicnih) visokotonac i ostali zvucnici "prišrafljeni, zavrnuti ili kako god" sa prednje strane.
ali spojio sam i druge zvucnike na to mjesto opet isto... znaci problem je sam u tom zvucnku...
???
Šta je "opet isto"? Opet se isto čuje to škripanje i sa drugim
zvučnicima spojenim na isti izlaz pojačala(tako sam ja razumeo tvoju rečenicu), ili se čuje škripanje iz istog zvučnika bez obzira na koji ga izlaz pruključio?
Čisto pitam da razjasnimo stvari, jer je tvoja prva rečenica protivurečna.
ja imam sonyjevu liniju i zvučnici se rastavljaju tako da skineš prednju masku, moraš ju odlijepiti. zvučnik drže četiri vijka. skini ta četiri vijka i skidaj zvučnik.
woofer wrote:na ovom sto valja otpor je 6.0 ohm, a na ovom sto ne valja otpor je 7.4 ohm.
npr ako ti je trosistemska zvucna kutija znaci da unutra imas 3 zvucnika koji su paralelno spojeni i ako je jedan zvucik izgorio znaci da je otpor veci
samo bi molio jos nekog da ovo pogleda jel nism siguran u ovo zbog skretnice, jel ako je u seriju sam visokotoncem spojen kondenzator onda je on ustvari prekinuti strujn krug za istosmjernu struju preko koje mjers otpor
@woofer, koji model linije imaš?
ja imam sony MHC-BX3 i sad sam rastavio zvučnik. spojeni su u paralelu oba i nema kondenzatora nigdje. nisam mjerio otpor, taman sam ga sastavio i onda se sjetio da bi mogo izmjerit
woofer wrote:na ovom sto valja otpor je 6.0 ohm, a na ovom sto ne valja otpor je 7.4 ohm.
npr ako ti je trosistemska zvucna kutija znaci da unutra imas 3 zvucnika koji su paralelno spojeni i ako je jedan zvucik izgorio znaci da je otpor veci
samo bi molio jos nekog da ovo pogleda jel nism siguran u ovo zbog skretnice, jel ako je u seriju sam visokotoncem spojen kondenzator onda je on ustvari prekinuti strujn krug za istosmjernu struju preko koje mjers otpor
ja samo te krivo razumio, koji ti je zvucnik pregorio saznat ces najbolje tako da otvoris kutiju jel ce i onako otvarat kutiju kad budes stavljo novi zvucnik
voltmetar220 wrote:ja imam sonyjevu liniju i zvučnici se rastavljaju tako da skineš prednju masku, moraš ju odlijepiti. zvučnik drže četiri vijka. skini ta četiri vijka i skidaj zvučnik.
uzmeš odvijač i lagano sa svake strane malo otvaraš. dobit ćeš dojam kao kao je negdje zašarafljeno jer ljepilo dosta drži al se skida 100%. ostalo je u ovom što je @Elektronicar qouato...