Sony xplod autoradio neradi

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
juka vk
Pravo sam se raspisao :)

Sony xplod autoradio neradi

Post by juka vk »

sam je od sebe presto radit, nemoze se ni upalit i nista nesvjetli, i probo sam ga resetirat i onda neko vrijeme svijetli demo ali se nece ulapit, i probo sam ubacit CD i on ga primi i krene svirat, ja ga ugasim i probam ponovo upalit i nece

malo cudno ali eto.............jel imo ko isti problem ili zna kako se moze popravit
delboy
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by delboy »

mozda je slab spoj na onoj zici sta signalizira dali je okrenut kljuc u bravi ako uopce to ima. probaj vidjet dal se cuje onaj zvuk sta tri puta bip napravi kad se iskljuci radio
juka vk

Post by juka vk »

nemoze se ni iskljucit jel ni jedna tipka neradi a radio moze radit kada nema kontakta tako da nista (ja kad sam izlazio iz auta ugasio sam ga skroz (drzao sam off) i kad sam ga nakon pra sati ponovo iso upalit nista nije radilo)
wizard
Pravo uznapredovao :)

Post by wizard »

Evo ovako: mogu biti dvije stvari, da ti ne valja mehanika (rijetko se desava) ili da ti utikac sto spaja prednju plocu sa uredjajem nije u redu. Kad otvoris donji poklopac ima jedne zenerica blizu utikaca (zavisno od modela neki ih imaju vise) pa je pregledaj. Ako je doslo do nekog slucajnog kontakta medju pinovima konektora mogu se pojaviti takvi simptomi kao u tebe. poZz :D
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Moj predlog ti je da ga izvadis iz auta i neka odstoji par sati bez ikakvog prikacenog kabla.Moguce da se zaglupaveo procesor pa mu reset nepomaze kako treba.Sledeci korak ti je sakidanjem panela i provera kakvi su kontakti (@ wizard je objasnio) otvori panel i pregledaj ga i sve sumljivo prelemi vrlo je cest uzrok kvara.Naravno proveri i konektor koji ide sa displeja u plocu kaasetofona a moguce da nema konektor nego flet traku koja je takodje cest uzrok kvara.Pregledaj i plocu kasetofona kakvi su lemovi da li se nesto greje kad upalis kasetofon... Ako nece nosi ga u neki servis da probaju sa promenom dampa ko zna mozda i on zabrljavi... :wink:
juka vk

Post by juka vk »

ok probat cu to

i mislio sam da je tko nesto s tim kontaktima la ga nisam tio rastavljat

fala decki :D
juka vk

Post by juka vk »

probao sam provjerit i na prednjoj ploci ima kontakta neznam sta da radim cak mislim da je to nesto sa sitnom elektronikom, sta vi mislite
wizard

Post by wizard »

Pa jesi li ispitao one zenerice dole na glavnoj ploci kod utikaca (najcesce su u SMD obliku)?
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
Post Reply