Zanima me dali se može ovo nekako izbjeći. Znači dali mogu postavit kondenzatore na ulaz u napajanje tako da pri nestanku struje ti kondenzatori "hrane" napajanje još neko vrijeme?
To bi mi bilo od koristi kad nešto važno radim pa da pri nestanku struje taman to uspijem sejvat i slično.
A ona stalna napajanja su mi skupa pa mi to ne dolazi u obzir...
-problem je u tome što se kod napajanja za PC, napon stabilizira impulsno tj. sklopovi koji obavljaju ovu zadaću rade direktno na ispravljenim mrežnim naponom, uz još neke dodatne elemente.....
-kada bi recimo ispravljanje bilo vršeno fiksno tj. preko naponskog trafa, pa na ispravljač, onda bi se mogao izvana dodati mali akumulator-kao onaj sa skutera, i imao bi dovoljno vremena da ugasiš kompjuter kada nestane struje i nebi morao brinuti za sve vrijednosti napona koje su potrebne za rad matične i procesora........
to sa mu i ja htio rec, jedino da trazi na netu ako je neko vec to radio, ali nek bolje kupu UPS on dobro dode i za rostiljanje za 1.5. i slicne stvari haha
A ništa onda. Najveći je problem u ovome što se nemože eksperimentirat tako da bolje da ne radim ako nisam 100% siguran u to.
Možda kupim UPS, samo trebam skupit pare
PS: Živim u središtu Istre (ta elektroistra )