Koristim staro pojacalo Cajavec 2x35w na 6ohm, medjutim na jednom kanalu dolazi do pojave clip-a vrlo jakog kada na predpojacalu pojacam bass...mozda nekih 0-1dB (prema skali)...Izlazi su (BD 137) i par (BD243c-244c) Na desnoj strani a na dr.kanalu (BD135) i par(BD240 i BD241) koji nisu uopste komplementi a normalno rade....lijeva strana na slici
Da li da pravim clipping indikator ili jednostavno zamijenim prvi par sa ovim drugim....
Mirna struja je ok ~10mA najniza....a strujno pojacanje ulaza bc182x2 nije podesavano stoji fabricki...
Proveri elektrolite u napajanju i u izlazu za taj kanal sto nije uredu.Ako nemas da zamenis za probu ti skini sa tog kanala koji dobro radi pa stavi na ovaj sto radi lose pa vidi da li je do njih.Najverovatnije jeste
Pa onda ispade da je predpojacalo problem, razmisljao sam o tome da pojacalo spojim direktno na ulaz bez predpojacala pa da vidim jel moguce da je ono neispravno....Zamijenjen je citav izlazni dio sa driverima a i elektroliti su u redu 2x6800uF...
cuj dusko nisi me razumio oko komplemenata.....koliko ja znam ide recimo ...bd239-240 u paru ili 241-242 ; 243 244 i sl...imam ja par shema koje bas ovo pokazuju....npr bd 139-140.....a rijesio sam problem na oba kanala sam stavio bd234-244 i bd 139 kao driver-e....radi super nemam vise clip-a iako je bass pojacan do daske......radiiiiii