Treba da izradim neku plocicu, ali nije mi bas najjasniji ovaj postupak... ja sam mladi pocetnik tako da mi nemojte zameriti na ovom pitanju, vama mozda deluje banalno ali sta cu
Posto nemam laserski shtampac jelt treba da ja istampam sliku na obicnom papiru i odnesem u fotokopiurnicu da mi oni fotokopiraju na ovaj kolaz papir? Ja sam kao mali koristi ovaj papir ali on il je bio samolepljiv ili je bio obican papir u boji.. ovo mi nije jasno..
Onda sto samo prenesem farbu sa kolaz papira na plocicu, skinem onaj papir, i posle samo uzvrsim ecovanje i gotovo?
- trebao bi da isprintaš pločicu na papir u omjeru 1:1 (dobro razmisli kako ćeš okrenuti print, jer ako dobiješ pločicu "kao u ogledalu" obično je možeš baciti!!!).
- odneseš u kopirnicu da ti kopiraju. Kolaž papir nije onaj tipa "naljepnica", već onaj tipa "poštanska markica" - ljepljiv nakon lizanja (lizanje inače treba vježbati na drugim mjestima...)
- onda pegla...
- pa voda!
- pa eventualno marker flomaster, popraviti veze gdje toner nije dobro uhvatio...
- pa nagrizanje, pa skidanje tonera (nitro razrjeđivač ili ona tvrda gumica za tintu)... rupice...
E a kako ide postupak sa markerom? (znam da na ovaj nacin plocica ispadne losije ali mi treba samo dok ne nabavim UV lampe.. )
Ima li mozda neko neki turtorial? Ili ako moze neko da mi objasni u kratkim crtama ?
I kako se radi gornja strana plocice? taj link sam nasao negde na forumu i zaboravim da sacuvam i sad kad mi je potrebno nemogu da ga nadjem...
U kratkim crtama (koje dugo traju kad radiš...), predložak na papiru selotejpom zaljepiš na očišćenu pločicu, pa nekako (iglom) označiš mjesta gdje če biti rupice za elemente... Onda crtaš krugove (ja sam imao neku šablonu sa različitim promjerima rupica), pa onda crtaš veze... Duuuugoooo...
Pa kad se osuši, podebljaš... i na kraju se moliš bogu da sve bude kako treba...
Gornja strana se radi isto kao donja... kad radiš tonerom. Gotovu pločicu sa izbušenim rupama okreneš prema svjetlu, postaviš foliju, ili papir tako da se elementi poklapaju sa rupicama i ... pegla!