[Rijeseno] Hemikalije u Sarajevu
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Napredujem
[Rijeseno] Hemikalije u Sarajevu
Poz...
Ne znam za druge ali ja sam imao problema da nadem sve potrebne hemikalije za foto postupak u Sarajevu. I evo danas sam otkrio dvije prodavnice hemikalija... -jedna je kod kafica "Tito" (tecne supstance), a druga je preko puta praonice "Slon" na Cengic Vili (cvrste supstance).
I jedna napomena... Ako ste maloljetni povedite staratelja sa sobom... Mene su vratili radi toga, pa cu tek' sutra kupiti
Ne znam za druge ali ja sam imao problema da nadem sve potrebne hemikalije za foto postupak u Sarajevu. I evo danas sam otkrio dvije prodavnice hemikalija... -jedna je kod kafica "Tito" (tecne supstance), a druga je preko puta praonice "Slon" na Cengic Vili (cvrste supstance).
I jedna napomena... Ako ste maloljetni povedite staratelja sa sobom... Mene su vratili radi toga, pa cu tek' sutra kupiti
- VasilyZaitsev
- Pravo uznapredovao :)
Imas u Sarajevu prodavnicu u kojoj mozes kupiti sve sto ti je potrebno, pa i vise...
Pogledaj na http://rselectronic.ba/
Ja licno narucujem od njih sta god mi treba postom...
Pogledaj na http://rselectronic.ba/
Ja licno narucujem od njih sta god mi treba postom...
- VasilyZaitsev
-
- Napredujem
Evo danas sam opet isao u ovu prodavnicu, ovaj put sa ocem. Coj'ik se i na mene i na starog izder'o. Kaze da je NaOH otrov i da mi ne moze prodati, iako mi je jucer rekao da dovedem nekog starijeg i nema prob.
A mozda sam i ja pogresio u tajmingu jer su u isto vrijeme dosli i neki ljudi sa farmaceutskog fakulteta pa je moguce da se ovaj samo pravio pametan pred njima...
A mozda sam i ja pogresio u tajmingu jer su u isto vrijeme dosli i neki ljudi sa farmaceutskog fakulteta pa je moguce da se ovaj samo pravio pametan pred njima...
-
- Napredujem
- Elektronicar
-
- Napredujem
Vidjet cu sutra... Posto cu sutra imati pristup VNC busilici morao sam razviti plocu danas ili cekati do utorka tako da sam kupio u prodavnici onaj kremasti sa konc. od 9%
Evo kako izgleda plocica:
http://img219.imageshack.us/my.php?imag ... 641ju8.png
Evo kako izgleda plocica:
http://img219.imageshack.us/my.php?imag ... 641ju8.png
-
- Napredujem
Re: [Rijeseno] Hemikalije u Sarajevu
Upomoć, gori pod nogama!
Da li je moguce bilo gdje nabavit u Sarajevu kiselinu za foto postupak. Kupio sam razvijač i ploču, ali ferohlorida nigdje ni za lijeka. Zna li neko neku tajnu lokaciju, bio bih vrlo zahvalan. U RS-u kažu da nemaju i nece ni imati, a u Elektronic centru kažu da je zakazao dobavljač iz Njemačke. Čuo sam da postoje još neke kiseline s kojim je moguće ovo raditi, zna li bilo ko koje su to kiseline i gdje ih mogu nabaviti u Sarajevu. Hvala!
Da li je moguce bilo gdje nabavit u Sarajevu kiselinu za foto postupak. Kupio sam razvijač i ploču, ali ferohlorida nigdje ni za lijeka. Zna li neko neku tajnu lokaciju, bio bih vrlo zahvalan. U RS-u kažu da nemaju i nece ni imati, a u Elektronic centru kažu da je zakazao dobavljač iz Njemačke. Čuo sam da postoje još neke kiseline s kojim je moguće ovo raditi, zna li bilo ko koje su to kiseline i gdje ih mogu nabaviti u Sarajevu. Hvala!
Čemu vatra, obična solna kiselina 18-20% (zahodska ) i hidrogen 30%. rastvor ide u odnosu 1:2:6 (hidrogen:kiselina:destilovana voda). Koncentrovani hidrogen je teže naći moraš moljakati po apotekama a ako ne uspiješ onda probaj naći onaj koji koriste frizeri 9-11% bistri i njega ne razređuješ nego dodaš samo kiselinu približno 1:1.
Ako baš insistiraš na ferohloridu onda napravi sebi:
Kupi litar gore navedene zahodske kiseline i magičnu žicu za čišćenje (ona vrlo fina ima je na odjelima domaćinstva u svim trgovačim centrima) i ubacuj jedan po jedan "smotuljak" dok ih kiselina ne "pojede". I eto ferohlorida
Ako baš insistiraš na ferohloridu onda napravi sebi:
Kupi litar gore navedene zahodske kiseline i magičnu žicu za čišćenje (ona vrlo fina ima je na odjelima domaćinstva u svim trgovačim centrima) i ubacuj jedan po jedan "smotuljak" dok ih kiselina ne "pojede". I eto ferohlorida
Imam ja ferihlorida 1L 30KM
preskupo