E ovako:
Imam neke stare hard diskove malih kapaciteta(6GB,15GB...),pa bih hteo da od njih napravim eksterne hard diskove.
Interesuje me da li neko zna kako mogu da napravim to da ga prikljucujem na komp preko USB-a.
ako ćeš radit ovako ko što je @delboy reko, ovisi kolki kvalitet želiš... imaš plastična i aluminijska kučišta. ja imam externi disk 3.5" od 200 gb u aluminijskom kučištu i nemam nikakvih primjedbi na brzinu il nešt slično, odlično radi ! imaš kučišta od 80 kuna - oko 11 evra - to su ona najprostija, plastična. ja imam aluminijsko koje sam platio 200 kuna - oko 28 evra.
ali pokusacu da nadjem neku semu kako to sam da odradim ,ako nista kupovina ovog gore je neizbezna...
mislim da je o ovome bilo riječi tu na forumu al nisam siguran koji topic... ali se sjećam da se većina složila da je isplativije kupit gotovu ladicu nego praviti svoju.
Ja sam kupio to govno za diskove neki zovu latica za disk neki kuciste za externi disk. E ovako mozes to pogledati na stranici genelec.ba
pod sekcijom kucista. Moja j e latica kostla 13 km to ti je 6.5 km izradena je za 2.5 incne dskove. Ima 2.0 usb port i dobijes sarafcigercic i novcanik za kuciste sve za 13 km. Proizvodac je gembird, e i sto je meni najvaznije nema dodatnog napajanja. Znaci i podatci i napajanje za disk ide preko usb kabla. Imas i kucista za 3,5 incne diskove ali za njih moras imati i dodatno napajanje. Takode imas i gotove latica ilili kucista od proizvodaca Western Digital onaj 2.5 inicni od 120 GB kapaciteta sa 3 godine garancije kosta 137 km.
Pa vidi sta ti pase ja u moje kuciste ja sam stavio neki ibm 5 gb i super radi evo vec par mjeseci.
Pozdrav.