HITNO !!!

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Dejan
Napredujem
Napredujem

HITNO !!!

Post by Dejan »

8) Spojio sam kompjuter s linijom (pojachalom) da bi slusao muziku al mi se pojavljuju male smetnje i zujanje umjesto pravog basa. Zato trebam neki sklop (filter) na koji bi prvo doveo sinal sa zvucne kartice (kompjutera) a onda bi s tog sklopa cisti signal vodio na pojacalo od linije. I bilo bi dobro da se taj sklop napaja iz USB-a (oko 5 V). :P

:? __Ako netko ima shemu ili link nek ostavi, hitno mi to treba.__ :?
Firkragg

Post by Firkragg »

Jeftina linija :shock:
Probaj nać izvor smetnji, može it mobitel/mikrovalna/neki elektromotor i sl...
Za kabel bi bilo jako dobro da je oklopljen, imaš za kupit u chipoteke raznih oklopljenih audio kabela, stereo i mono
Samo s njim povežeš liniju i komp, oklop (pletenica) mora bit masa i smetnje su mrtve :shock:
MC Spanjolac
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by MC Spanjolac »

umjesto običnog dvožilnog kabla stavi koaksijalac od antene
Firkragg

Post by Firkragg »

Nevalja od antene :shock:
Al ako koristiš kabel od linije on bi već trebo bit coax, no uvjek možeš u chipoteci uzet pravog audio kabela gdje su oba kanala u istom oklopu...
Ako šum dolazi iz samog pojačala u liniji onda mu nema pomoći :shock:
i nikakav filter tu neće pomoći.
Isto vrijedi i ako dolazi iz zvučne kartice (još nisam vidio tako lošu)
Protiv šuma se teško boriti i kad dolazi izvana, VF smetnje supresira oklop ali šum ne dolazi izvana, već iz samog sklopa.
I kažeš da je osobit problem s basom, jesi siguran da je to uopće u freq. opsegu pojačala?
Ja sam radio puno malih pojačala s ICima i vrlo često se javljaju velika izobličenja pri niskim frekvencijama.
Šum ćeš uvjek čuti ako je pojačanje sklopa (iz bilo kojeg razloga) veliko, zbog 'sile' koja prožima cijeli svemir...
Pri velikom pojačanju čitav sklop, čitava zemaljska kugla ponaša se kao antena za takav šum.
Ima nekakvih luđačkih filtera za koje je jako upitno rade li, evo jedna shema al nemoj to radit slučajno :shock:

Image
Firkragg

Post by Firkragg »

Dejan
Napredujem
Napredujem

Post by Dejan »

:(Siguran sam da nema nikakvih smetnji iz vana jer se ne nalazi blizu necega sto bi moglo izavat oscilacije i ostale smetnje. Sta se tice kabela on je iz chipoteke (cab stereo s dva chincha na izlazu, i sve je oklopljeno u jedan). Mislim da pojacalo nije problem jer kad pustim pjesmu s CD-a zvuk je odlican, a kad spojim na pojacalo kompjuter, nije bas puno gori zvuk ali se osjete mali sumovi i boja tona nije ista, al to je 99,9% zbog zvucne kartice jer su danas te sve zvucne kartice smece koje nist ne vrijedi, a jedna mi je i izgorila kad sam navinuo zvucnike od kompa do kraja. Ak se ne moze nist pomoć OK, al mislio sam ak se moze da ipak smanjim te smetnje.

:D :P THANKS :P :D
Post Reply