problem sa monitorom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
problem sa monitorom
imam problem sa monitorom, vec duze se vreme pojavljuju ove smetnje
kada se to pojavi onda pravi smetnje radiu, iste kakve i pravi teslin transformator...
kad ga zveknem onda proradi ,tj nestane to braon cudo.
otvarao sam ga vec jedom posebno sam obratio paznju na sve oko vn trafoa...
i nisam mogao naci nista...
samo sam ga ocistio od prasine, i radio je ok sve doskora,
e sad mi se desilo da kad se to pojavi da se cuje pistanje...
pretpostavljam da je vn trafo...
e sad ima li neko ideju sta moze biti...
monitor je inace samsung SyncMaster 793DF
kada se to pojavi onda pravi smetnje radiu, iste kakve i pravi teslin transformator...
kad ga zveknem onda proradi ,tj nestane to braon cudo.
otvarao sam ga vec jedom posebno sam obratio paznju na sve oko vn trafoa...
i nisam mogao naci nista...
samo sam ga ocistio od prasine, i radio je ok sve doskora,
e sad mi se desilo da kad se to pojavi da se cuje pistanje...
pretpostavljam da je vn trafo...
e sad ima li neko ideju sta moze biti...
monitor je inace samsung SyncMaster 793DF
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)
- marty.markoh
- Napredujem
monitor
Pedja pogledaj blok kondenzatore u vn dijelu (često se oni čuju).
Re: monitor
vise se nista ne cuje, to se desilo samo tad i vise nije ni jednom...marty.markoh wrote: Pedja pogledaj blok kondenzatore u vn dijelu (često se oni čuju).
meni je palo na pamet da negde dolazi do varnicenja iz nekog razloga...
a 99% sam siguran da varnici jer pravi smetnje radiu i bezicnom kad se pojavi ono braon cudo...
- marty.markoh
- Napredujem
monitor
Mislim da mjnet ipak griješi-20 godina prakse i dosta sam vidio (uzmi samo kond u sklopu za snižavanje mrežnog napona- za raličite potrebe-i optereti ga malkoc jače i čuti ćeš kliktanje/zujanje).
neka njega nek gresi...
nego ja ti pricam sta je kod mene problem, mada manje vise za to pistanje, desilo se jednom, i vise nije.
a od ovakih komentara mi se sere
ali ko da ja to ne znam. da imam para na bacanje mislis da ne bih, a ajde mi ti kupi jedno 10 monitora, cisto za rezervu...
ali i dalje niko nije nista konkretno rekao za ono braon cudo sto se pojavljuje...
nego ja ti pricam sta je kod mene problem, mada manje vise za to pistanje, desilo se jednom, i vise nije.
a od ovakih komentara mi se sere
bez uvrede...mjnet wrote: najjednostavnije rješenja: kupi novi monitor
ali ko da ja to ne znam. da imam para na bacanje mislis da ne bih, a ajde mi ti kupi jedno 10 monitora, cisto za rezervu...
ali i dalje niko nije nista konkretno rekao za ono braon cudo sto se pojavljuje...
Evo vam jedan strucan savjet od pravog majstora to sto ti se desilo na slici moze uzrokovati i vn trafo, tako sto se kabal istekao i znjega, malo naguraj kabal. A za zujanje to se meni cesto desavalo i evo sam od sebe prestao, ne zuji vise. Moze i zujati feritno jezgro trafoa, ako je labavo...
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
Da ti je probio kabal ne bi ti vise pisao post ovdje to bi spricnulo na procesor ili neki cip i gotovo, znaci moze biti da je varnicio u trafou ali ako ti je sad sve ok ne moras nista dirati nek radi dok radi. Ja se kontam da si uzmem neki fin samsugov lcd, ima 20" 499KM 2ms odziv, ma divota
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate