Izrada Trafo 16V 30A

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Alex1
Napredujem
Napredujem

Izrada Trafo 16V 30A

Post by Alex1 »

Se bavi tko s tim? jel bi mi mogo tko napravit takav trafo? Kolko bi me to koštalo?
imam i ova dva ac-ac, ako bi mogli poslužit!
Shenda

Post by Shenda »

Ha čuj... neko se sigurno bavi i time!
I gotovo sam siguran da bi ti netko to mogao napraviti...
Cijena? ... prava sitnica!
Ta dva, pa možda bi mogli poslužiti... a možda i ne bi... tko to zna...

(... krhko je znanje! :lol: )
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Re: Izrada Trafo 16V 30A

Post by Smjesko »

Alex1 wrote:Se bavi tko s tim? jel bi mi mogo tko napravit takav trafo? Kolko bi me to koštalo?
A koja to dva ti imas? Gdje si kod kuce? Otkud bi netko od nas mogao znati koliko bi to kostalo kad ne znamo ni kojom valutom baratas?

Ajd se lijepo predstavi, od kuda si, kad si rodjen i zasto si rodjen, koliko imas kila itd. - pa cemo ti pomoci.
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

@Smjesko,aj stari malo polakse...jbt sada si pretjera...Covik nije bija detaljan,sta ima veze,napisat ce detaljnije koji trafo ima i od kud je....
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
Alex1
Napredujem
Napredujem

Post by Alex1 »

Smjesko wrote:
Alex1 wrote:Se bavi tko s tim? jel bi mi mogo tko napravit takav trafo? Kolko bi me to koštalo?
A koja to dva ti imas? Gdje si kod kuce? Otkud bi netko od nas mogao znati koliko bi to kostalo kad ne znamo ni kojom valutom baratas?

Ajd se lijepo predstavi, od kuda si, kad si rodjen i zasto si rodjen, koliko imas kila itd. - pa cemo ti pomoci.
Uh ti si pa ko policajac na hrv/slo granici, tak oni 1000 pitanja postave!
E ovako mene zanima do kolko bi to love onak okvirno bilo!
A u vezi ta dva trafa šta imam nije važno, imam nešto novo! Slike ću stavit kasnije!
Imam jedan trafo sa xy izlaza, nisam još stigo ispitat sve!
ugl jedan izlaz tog 20VAC spojen je na pločicu sa 4 diode, mislim da je to grecov(neznam ak se tak pise) spoj! i sa te pločice imam jedan izlaz 13VDC i jedan 25VDC, na 13V je slaba struja, e sad kak bi ja s 13V ili 25V dobio 16V iliti kolko je potrebno autopojačalu!
Zanima me jel mogu toj pločici sa grecovim spojom na ulaz dovest malo jači napon cca 24VAC, dal bi onda dobio na izlazu jači DC napon?
Stavit ču slike kasnije da se vidi s čim raspolažem i dal bi se dalo s toga nešto skombinirati.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Ajd se vi pametnjakovici prvo dogovorite sami sa sobom sto hocete i onda odspavajte jedno tjedan dana, pa to napisite na papir, pa procitajte i onda kad shvatite sto ustvari hocete, onda postavite pitanje - jasno i razumljivo, po mogucnosti sa logickim redoslijedom rijeci ( ono, subjekt, glagol, objekt ...) ovdje na forumu.
Ne znam ima li ovdje netko tko zna citati misli na daljinu (ja ne znam), a ako ima taj ce sigurno znati tko i sto od vas pametnjakovica je htio (mislio).
Alex1
Napredujem
Napredujem

Post by Alex1 »

:roll: :roll: :roll:
imocanin
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by imocanin »

http://www.trafco.co.yu/ jednostavno narucis, ljudi to rade kvalitetno i nemas problema :lol: :lol: :lol: Ako ocekujes da ces negdje za sitne novce kupiti trafo visoke amperaze i kvalitete varas se :lol: Ali ako ti se posreci takav trafo mozda nadjes u nekome od starijih punjaca za akomulatore :lol:
Cirkus Kolorado :D
Post Reply