PICPgm

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
UssSiscia
Penjem se :)

PICPgm

Post by UssSiscia »

Već neko vrijeme imao sam problem da kad sam god negdje morao na terenu programirati PIC-eve zbog raznih USB na RS232 konvertera na laptopu (koji nema na sebi serijski port) WinPIC800 u kombinaciji sa AllPIC programatorom otkaže poslušnost. Tu je dolazio u spas ICprog na kojem se može izabrati da se koristi Windows API umjesto direktnog pristupa serijskom portu i tad bi stvar proradila, ali kako IC prog ima relativno mali skup podržanih krugova posebno iz 18F serije s podrškom za USB protokol morao sam opet tražit novo riješenje. I sad evo ga:

http://members.aon.at/electronics/pic/picpgm/

PICpgm

Ima jedno od ružnijih sučelja ali ovako je jako koristan. Ima 139 podržanih krugova uključujući i ona iz 18F serije koja su meni trebala kao 18F2450 itd.
Za usporedbu IC prog ima 113 (brojao sam :)) podržanih krugova od kojih ima dosta starih koja ne koristim, a WinPIC800 oko 270 od kojih više od 50% ne možemo koristiti ako nemamo onaj njihov originalni GTP-USB [plus] programator tako da je broj podržanih krugova približno jednak ovome kod PICpgm-a.

PICpgm ima podršku za JDM, EPIC i još nešto sitno programatora, a autor planira u neko vrijeme dodati još podršku za dsPIC. Tako da bi ovaj program mogao biti dobra konkurencija WinPIC800.

Evo to je moje (poduže :)) mišljenje. Vaši iskustva s tim ili prijedlog nekih drugih programatora dobrodošla.
ShOkRe
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by ShOkRe »

a gdje misliš dobit ovaj ft245 integrirac ? i pošto ?
ja sam pravio icd2 klona na usb-u i radi super, ali nebi bilo loše kad bi se moglo nešto ovako napravit, zbog toga sto icd2 klon radi samo pod mplabom, a ne koristim bas uvjek mplab, neki su mi projekti pisani u pbp-u i kao ide microcodestudioplus, pa moras kompilirati, pa importirati u mplab pa programirati, zato sam i koristio wisp628 jedini koji radi dobro preko usb2rs232 jer ne radi direktno nego bafferira u pic pa programira, a ima i generator vppa u picu....
UssSiscia

Post by UssSiscia »

Nisam te shvatio, pa zašto bi nabavljao taj integrirac? Možda si me krivo shvatio pa misliš da ja imam u planu radit njihov programator. Ako jesi onda te moram razočarat. Ne sviđa mi se baš pa koristim AllPIC koji radi savršeno s tim njegovim programom i spajam ga na laptop preko USB->RS232 adaptera.

Inače i ja imam sličan problem s ICD2 klonom :).
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Jeste li vidjeli Brenner 8 na www.sprut.de ? Trenutno se bakcem s njim. Fale mi jos neki elementi da ga dovrsim.
UssSiscia

Post by UssSiscia »

Izgleda super, a usput i sve elemente imam kod kuće pa bi ga mogao napraviti jedan dan kad uhvatim vremena.

Moram još samo bolje pročitat sve o njemu malo mi je njemački zahrđao.

EDIT:

Ako nešto neznaš pitaj Google :). Evo na engleskom:

http://www.google.com/translate?u=http% ... en&ie=UTF8
Post Reply