Monitoring traktora (dizel motora)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Monitoring traktora (dizel motora)
Želeo bih da napravim nekakav uređaj za monitoring traktora, tj. da mi pokazuje u digitalnom obliku temperature rashladne tečnosti i ulja (motor, hidraulik, menjač), pritisak ulja u motoru, pritisak vazduha u pneumatskoj instalaciji za kočnice, broj obrtaja motora, brzinu kretanja traktora, predjeni put, broj radnih sati, potrošenu količinu goriva... Dakle nešto kao bord kompjuteri u modernim traktorima (moj je stari, klasičan, bez ikakve elektronike). Naravno da ima i mogućnost alarmiranja ukoliko neka od ovih veličina izađe iz normalnih (zadatih) granica. Ako bi se u ovaj uređaj još ukomponovao i hektometar (upišete radni zahvat oruđa sa kojim radite i onda tačno znate koliko ste uradili), to bi bio pun pogodak. Brzinu i predjeni put mogu lako rešiti sa digitalnim brzinomerom za bicikl, ali mnogo bi lepše bilo kad bi se sve ove funkcije objedinile u jedan uređaj... Ako neko zna za kakav link na netu gde postoji opisan ovakav projekat, (ili ga je možda i sam radio), bio bih zahvalan da me uputi na njega. Pošto sam slab sa stranim jezicima Google mi baš i nije bio od pomoći. Naravno, nije važno ako nema sve ove funkcije koje sam ja naveo jer šta god da ima bolje je od ništa.
- Elektronicar
- Pravo uznapredovao :)