UPS,zarulja problem?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
UPS,zarulja problem?
ovako,imam APC-ov ups,230VA,kad sam probao spojit zarulju na njega od 100w,zarulja je bljesnula i ups otisao u protect...sad prvenstvena zamisao mi je spojit neki auto akumulator na UPS,koji bi mi bio backup za inkubator u slucaju da nestane struje...kontrola grijaca je preko termostata sa izlazom preko triaca...max snaga bi mu bila 200w,u pravilu nesto manja u slucaju da radi na full,sto sumnjam da bi radio...pretpostavljam da je problem u izlaznom naponu,vjerovatno neki izobliceni napon,te tako ne tjera zarulju normalno,pa me sad zanima da li mi netko moze pomoci da ovo rijesim?
hvala
hvala
Problem ti je što kod obične žarulje unutarnji otpor ima dosta malu vrijednost kada je žarna nit hladna. To znači da pri startanju žarulje u trenutku paljenja žarulja povuče dosta struje pa proradi zaštita od ups-a.
Za grijanje bi ti bilo bolje koristiti nekakav grijač manje snage, jer ćeš tako izbjeći ovaj problem. Ili probaj napraviti neku vrstu soft starta.
Za grijanje bi ti bilo bolje koristiti nekakav grijač manje snage, jer ćeš tako izbjeći ovaj problem. Ili probaj napraviti neku vrstu soft starta.
-
- Odlično uznapredovao
pozdrav
otpor namotaja motora se naravno ne mijenja ali se mijenja struja koja protice kroz namotaj u zavisnosti u kakvom se stanju nalazi motor (start,normalan rad...).
svaki motor povuce mnogo vise struje u startu dok ne postigne punu brzinu i jos ako je opterecen...
to je bilo offtopic a sto se tice ups-a vjerovatno se gasi zbog toga sto sijalica povuce vise struje u startu dok je hladna nit i odradi zastita ups-a kao sto je @mdj300B vec objasnio.
pozdrav
otpor namotaja motora se naravno ne mijenja ali se mijenja struja koja protice kroz namotaj u zavisnosti u kakvom se stanju nalazi motor (start,normalan rad...).
svaki motor povuce mnogo vise struje u startu dok ne postigne punu brzinu i jos ako je opterecen...
to je bilo offtopic a sto se tice ups-a vjerovatno se gasi zbog toga sto sijalica povuce vise struje u startu dok je hladna nit i odradi zastita ups-a kao sto je @mdj300B vec objasnio.
pozdrav
Re: UPS,zarulja problem?
Koji ti je tip UPS-a (OFF-line, Interactive ili On-line)komer wrote:ovako,imam APC-ov ups,230VA,kad sam probao spojit zarulju na njega od 100w,zarulja je bljesnula i ups otisao u protect...sad prvenstvena zamisao mi je spojit neki auto akumulator na UPS,koji bi mi bio backup za inkubator u slucaju da nestane struje...kontrola grijaca je preko termostata sa izlazom preko triaca...max snaga bi mu bila 200w,u pravilu nesto manja u slucaju da radi na full,sto sumnjam da bi radio...pretpostavljam da je problem u izlaznom naponu,vjerovatno neki izobliceni napon,te tako ne tjera zarulju normalno,pa me sad zanima da li mi netko moze pomoci da ovo rijesim?
hvala
Re: UPS,zarulja problem?
neznam da ti budem iskrenemiter wrote:Koji ti je tip UPS-a (OFF-line, Interactive ili On-line)komer wrote:ovako,imam APC-ov ups,230VA,kad sam probao spojit zarulju na njega od 100w,zarulja je bljesnula i ups otisao u protect...sad prvenstvena zamisao mi je spojit neki auto akumulator na UPS,koji bi mi bio backup za inkubator u slucaju da nestane struje...kontrola grijaca je preko termostata sa izlazom preko triaca...max snaga bi mu bila 200w,u pravilu nesto manja u slucaju da radi na full,sto sumnjam da bi radio...pretpostavljam da je problem u izlaznom naponu,vjerovatno neki izobliceni napon,te tako ne tjera zarulju normalno,pa me sad zanima da li mi netko moze pomoci da ovo rijesim?
hvala
ovo je link od ups-a http://www.apcc.com/resource/include/te ... N=85217228
a sad vidim da sma i krivo napisao snagu ups-a:)