mazda 626 91 godiste- problem sa alarmom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
mazda 626 91 godiste- problem sa alarmom
jeli neko zna gde se nalazi prijemni modul od alarma na ovoj mazdi. ima full opremu(ima siber pa nema klimu).
veceras mi se desilo veliko sranje.
posto ima centralno zakljucavanje povezani sa alarmom, bravice nikad nisu koriscene pa nisu ni u funkciji...
e sad meni je veceras crko alaram, tj samo prijemni modul.
daljinac salje signal na nekih 920MHz-a, ali kola uopste ne reaguju...
i ostanu mi zakljucana kola i ukljucen alarm. i usperm otvoriti haubu skinem klemu sa akumulator i iskljucim alarm, e sad problem je nasta kad sam pokusao otvoriti vrata, murija me navatala i sve u svemu sreca bili su neki normalni, pa nisam popio batine, mada malo je falilo...
tako da vece mi je bas...
pomagaj te ako znate...
veceras mi se desilo veliko sranje.
posto ima centralno zakljucavanje povezani sa alarmom, bravice nikad nisu koriscene pa nisu ni u funkciji...
e sad meni je veceras crko alaram, tj samo prijemni modul.
daljinac salje signal na nekih 920MHz-a, ali kola uopste ne reaguju...
i ostanu mi zakljucana kola i ukljucen alarm. i usperm otvoriti haubu skinem klemu sa akumulator i iskljucim alarm, e sad problem je nasta kad sam pokusao otvoriti vrata, murija me navatala i sve u svemu sreca bili su neki normalni, pa nisam popio batine, mada malo je falilo...
tako da vece mi je bas...
pomagaj te ako znate...
nije to nista nemore to crknit to je precizna japanska elektronika. samo tribas proc postupak programiranja kljuca (za slucaj da imas jedan kljuc)zmedak5 wrote:nije to nista nemore to crknit to je precizna japanska elektronika. samo tribas proc postupak programiranja kljuca (za slucaj da imas jedan kljuc) ako imas dva kljuca rastavi i ugodi promjenjivi kapacitet!
jesil probo?
ipak ima kondezator
probao sam vrteti kondezator, ali je frekfencija ista, ne menja se.
ostavio sam ga u istom polozaju kako je bio.
a nemam pojma kako ide postupak programiranja kljuca...
alarm je marke wheel, i ajd mi posalji tvoj broj mobilnog, da mi objasnis kako to ide...
edit:
merio sam frekfenciju na prijemniku i tamo je oko 100Mhz, a kad stisnem dugme na daljincu onda je oko 150MHz.
nesto mi je tu nelogicno...
probao sam vrteti kondezator, ali je frekfencija ista, ne menja se.
ostavio sam ga u istom polozaju kako je bio.
a nemam pojma kako ide postupak programiranja kljuca...
alarm je marke wheel, i ajd mi posalji tvoj broj mobilnog, da mi objasnis kako to ide...
edit:
merio sam frekfenciju na prijemniku i tamo je oko 100Mhz, a kad stisnem dugme na daljincu onda je oko 150MHz.
nesto mi je tu nelogicno...
a prokleti alarm. iscupao sam ga iz kola, i sad je kod mene na stolu, e sad kad sam sredio kola matorom, pricajte sta je ciniti sa ovim cudom...
tranzistor tip35c se grejao kao lud kad su kola upaljenja, a nemam pojma iz kojeg razloga, jer zica koja je bila na njemu nije nigde bila prikacena, samo je visila...
na ovom cudu imaju 5 konektora...
za tri znam sta su, skroz desni je sa relea do njega je prikljucak za senzor, na potres, posle njega ide led, posle je jedan na kojem ne pise nista ima 2 pina, i onda ide najveci konektor, preko koga dobija napajanje i jos neke strvari koje neznam za cega su, pa ako moze pomoc oko toga
oznake pinova
pa
sp
point
acc - mislim da je ovo polozaj kljuca pre nego sto se da kontakt, jer ima takva oznaka i na bravici
light- svetla
d+
d-
t
gnd - masa
m+ - napajanje
dajte savete, kad se vratim iz skole skopcacu ga na stolu pa cu onda eksperimentisati dok ne proradi ili dok ga ne sjebem...
evo i slika, nije naka...
tranzistor tip35c se grejao kao lud kad su kola upaljenja, a nemam pojma iz kojeg razloga, jer zica koja je bila na njemu nije nigde bila prikacena, samo je visila...
na ovom cudu imaju 5 konektora...
za tri znam sta su, skroz desni je sa relea do njega je prikljucak za senzor, na potres, posle njega ide led, posle je jedan na kojem ne pise nista ima 2 pina, i onda ide najveci konektor, preko koga dobija napajanje i jos neke strvari koje neznam za cega su, pa ako moze pomoc oko toga
oznake pinova
pa
sp
point
acc - mislim da je ovo polozaj kljuca pre nego sto se da kontakt, jer ima takva oznaka i na bravici
light- svetla
d+
d-
t
gnd - masa
m+ - napajanje
dajte savete, kad se vratim iz skole skopcacu ga na stolu pa cu onda eksperimentisati dok ne proradi ili dok ga ne sjebem...
evo i slika, nije naka...
pa daljinac je bio u ocajnom stanju, nego njega sam sredio, prelemio sam ponovo sve lemove i popravio ono sto je bilo brljano po njemu, neki vodovi su bili ispucali pa ih je neko lemio ko nije imao pojma, verovatno prethodni vlasnik i tasteri nisu bili dobro zalemljeni jer je dvostrana stampa...
i tek kad sam to sve uradio onada sam mogao ocitati signal na frekfenciometru.
frekfenciu merim satom. na brzaka izbrojim impulse u jednoj sekundi
evo cime merim
http://elektronika.ba/forum/viewtopic.php?t=2985
i nasao sam oznaku na stampiu cl1300
probacu da zamenim kristal, e sad vidim da na ploci ima i memorija 93lc46
i pored nje ima dzamperi taster. sad imam nekoliko pitanja, kako da nadjem izlaz sa prijenika, uopste ne mogu das pretpostavim gde je....
ja ne bih jos nista menjao, jer neki mamin poznanik radi alarme, to mi mama tek sad rekla, pa cu sutra otici kod njega pa da vidim sta on kaze...
ako tamo nista ne napravim, onda cu ici i menjati sve redom,
hvala svima na pomoci
javicu sta sam napravio...
i tek kad sam to sve uradio onada sam mogao ocitati signal na frekfenciometru.
frekfenciu merim satom. na brzaka izbrojim impulse u jednoj sekundi
evo cime merim
http://elektronika.ba/forum/viewtopic.php?t=2985
i nasao sam oznaku na stampiu cl1300
probacu da zamenim kristal, e sad vidim da na ploci ima i memorija 93lc46
i pored nje ima dzamperi taster. sad imam nekoliko pitanja, kako da nadjem izlaz sa prijenika, uopste ne mogu das pretpostavim gde je....
ja ne bih jos nista menjao, jer neki mamin poznanik radi alarme, to mi mama tek sad rekla, pa cu sutra otici kod njega pa da vidim sta on kaze...
ako tamo nista ne napravim, onda cu ici i menjati sve redom,
hvala svima na pomoci
javicu sta sam napravio...
na prijemniku jednu pipalicu drzi na masu a drugom ispituj pin po pin i na pinu koji pulsira napon je izlaz iz prijemnika.Dok ispitujes pors da drzis taster pritisnut na predaji inace nece da pulsira.Daljinac mozes i da isprobas kada priblizis anteni nekog radija ali treba da bude na SW ili FM nesecam se isprobaj.
e lik nema pojma, a kao je najveci strucnjak za alarme.
ja kad sam mu pokazao plocicu i rekao da pic radi na 5 mhz on samo zino i rekao da mu dovezem kola i on ce mi ugraditi alarm...
ja reko kako bi ti to opravio, on kaze pa ja bi ti samo ugradio novi alarm...
kad dodjem kuci onda cu zameniti kristal i potraziti neko uputstvo za alarm...
ja kad sam mu pokazao plocicu i rekao da pic radi na 5 mhz on samo zino i rekao da mu dovezem kola i on ce mi ugraditi alarm...
ja reko kako bi ti to opravio, on kaze pa ja bi ti samo ugradio novi alarm...
kad dodjem kuci onda cu zameniti kristal i potraziti neko uputstvo za alarm...