PIC programator za LPT port - u kutiji

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Smjesko
Stariji član
Stariji član

PIC programator za LPT port - u kutiji

Post by Smjesko »

Pozalio mi se prijatelj da ga cure iz njegovog kvarta ne gledaju, vec gledaju samo njegovog susjeda koji ima PIC programator, ali u kutiji.
Utjesim ja svog prijatelja i kazem mu da cu mu izraditi ljepsi PIC programator koji ce biti u kutiji.
Sad mi se prijatelj zali da je preumoran. Sve cure iz kvarta stoje u redu pred njegovom kucom..... radi PIC programatora u kutiji. :lol:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... AMATOR.rar
UssSiscia
Penjem se :)
Penjem se :)

Re: PIC programator za LPT port - u kutiji

Post by UssSiscia »

Smjesko wrote:Pozalio mi se prijatelj da ga cure iz njegovog kvarta ne gledaju, vec gledaju samo njegovog susjeda koji ima PIC programator, ali u kutiji.
Utjesim ja svog prijatelja i kazem mu da cu mu izraditi ljepsi PIC programator koji ce biti u kutiji.
Sad mi se prijatelj zali da je preumoran. Sve cure iz kvarta stoje u redu pred njegovom kucom..... radi PIC programatora u kutiji. :lol:

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... AMATOR.rar
Super izgleda, još da radi preko onog USB-a ... :D

Šalim se.

Nego, reci mi koji software koristiš za njega?

Ja imam u planu sad u skoro vrijeme preraditi AllPIC da ima samo jedan TEXTOOL na kojeg bi mogao stavljati više manje sve PIC-eve. I još neke manje preinake da bi mogao programirati PIC-eve koje sad ne može.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

super si ga odradio :)
e da sam ja bar upola tako pedantan :)
denahv
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by denahv »

svaka čast, potpisujem! :D :D

pozz 8)
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Radi s IC Prog-om. Programira cak i hex-ove napisane na cirilici. :wink:

To je konglomerat nekoliko sto serijskih, a sto paralelnih programatora. Uzeo sam najbolje od svakog.

Vec pripremam jedan za USB-port. :D
buco

Post by buco »

Samo mu dodaj FT232R i to je to ! mose vozit USB na USART ili 12 linija paralelno ovisi kako ga isprigramiras ! a kosta malo.

Pozdrav
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Taj FT proizvode i prodaju jebeni Englezi. Cuo sam da ima problema s tim konverterima portova, a ja nemam niti vremena niti znanja da se bakcem s tim. E bas im necu pravit promet. Ko ih j**e. Ima verzija s PIC-em koji ima podrsku za USA, USB, UssSiscia, USSR, USAOJ, SKOJ, AFŽ, AVNOJ i tako dalje i tako blize. :D
Post Reply