Mali daljinski za audio liniju
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Mali daljinski za audio liniju
Zelim napraviti daljinski za moje pojacalo na kome sam nabacio potenciometar sa motorom ( ono napon + na jednu a napon - na drugu stranu ) i sada bih napravio i daljinski za to. Svuda gde sam trazio postoje posebno koderi i enkoderi tj IC za kodiranje i IC za dekodiranje nema nigde uparenih ICa. Kako to radi i da li se oni zasebno po instaliranju kodiraju kao kompatibilan par bez obzira na to sto su nazovi autonomni u procesu montiranja?
Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno
namerno nisam hteo komentarisati SMESKA ne zato sto nebih imao sta da kazem ali jednostavno stvarno uvazavam njegovo prisustvo sobzirom na broj postova ( ni u ludilu nebih pokusavao da ih sve procitan zbog broja koliko ih je postavio), ali mi iz ovog komentara izgleda vise kao filozof a ne Elektronicar. Kada nesto radim zelim da to zavrsim do kraja kako treba a pogotovo ako je to tehnicki izvodljivo, ja taj daljinac mogu napraviti i nemoram ali zelim znati koliko daleko mogu ici u razmisljanu po pitanu rada na necemu sto radis za svoju dusu i za sebe. Svi ti fabricki uredjaji sada barm nisu skupi i skoro da si svasta moze svako priustiti ali zadovoljstvo kada nesto sam uradis je stvar koja se nemoze opisati jedenostavno se mora doziveti!
Ljudsko dostojanstvo je neprikosnoveno
Re: Mali daljinski za audio liniju
Imas ovdje bas to: www.epraktikum.co.yumisterNo wrote:Zelim napraviti daljinski za moje pojacalo na kome sam nabacio potenciometar sa motorom ( ono napon + na jednu a napon - na drugu stranu ) i sada bih napravio i daljinski za to. Svuda gde sam trazio postoje posebno koderi i enkoderi tj IC za kodiranje i IC za dekodiranje nema nigde uparenih ICa. Kako to radi i da li se oni zasebno po instaliranju kodiraju kao kompatibilan par bez obzira na to sto su nazovi autonomni u procesu montiranja?
smesko ti tvoji postovi su stvarno bezveze i nikome ne pomazu, zali boze Bandwidtha.
misterNo http://www.ivica-novakovic.from.hr/Ir%2 ... ontrol.htm trebas kontaktirati autora za hex, jedino sto ovaj nemoze da okrece alps potenciometre. A sto se tice epraktikuma moraces da platis hex
misterNo http://www.ivica-novakovic.from.hr/Ir%2 ... ontrol.htm trebas kontaktirati autora za hex, jedino sto ovaj nemoze da okrece alps potenciometre. A sto se tice epraktikuma moraces da platis hex