ogranicavac broja okretaja

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
maracxos

ogranicavac broja okretaja

Post by maracxos »

dakle ovakav je moj problem prije nekoliko mjeseci crko mi cdi na skuteru napokon sam ga nabavio no ia jedan problem kako je zakon kod nas da skuteri nesmiju preko 50 a novi cdi nema blokadu broja okretaja volio bih napraviti nesto sto bi ga ogranicilo na odreden broj okretaja....
cdi se napaja AC strujom preko AC generatora a druga zica koja ide na cdi je signalna zica dakle u trenutku prolaza magneta stvara se odresen signal koji daje cdi-u nalog da baci iskru...
Dakle zelio bih napraviti neku blokadu koja bi propustala taj signal samo do odredene frekvencije te dalje nebi propustala vise signal...
vidio sam neke blokade koje su bile napravljene od kondenzatora koji se stavljao na tu signalnu zicu no citao sam da to moze ostetiti cdi a kako mi je cdi jako skup nebih se zelio igrati
dakle ako ima netko neku zgodnu shemu bio bih zahvalan
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Bas me zanima gdje si ti isao u skolu. U mojoj smo ucili pocetna slova u recenici, pa zareze, pa tocke i jos puno toga.
pepi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: ogranicavac broja okretaja

Post by pepi »

maracxos wrote:dakle ovakav je moj problem prije nekoliko mjeseci crko mi cdi na skuteru napokon sam ga nabavio no ia jedan problem kako je zakon kod nas da skuteri nesmiju preko 50 a novi cdi nema blokadu broja okretaja volio bih napraviti nesto sto bi ga ogranicilo na odreden broj okretaja....
cdi se napaja AC strujom preko AC generatora a druga zica koja ide na cdi je signalna zica dakle u trenutku prolaza magneta stvara se odresen signal koji daje cdi-u nalog da baci iskru...
Dakle zelio bih napraviti neku blokadu koja bi propustala taj signal samo do odredene frekvencije te dalje nebi propustala vise signal...
vidio sam neke blokade koje su bile napravljene od kondenzatora koji se stavljao na tu signalnu zicu no citao sam da to moze ostetiti cdi a kako mi je cdi jako skup nebih se zelio igrati
dakle ako ima netko neku zgodnu shemu bio bih zahvalan
buahahhahahahahah

imas li 7 ili 8 godina???

a rjesenje za tvoj problem.. koliko sam shvatio..

kupi novi CD player ili malo bolje objasni :idea:
komer
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by komer »

Capacitor Discharge Ignition=CDI ne radi se o cd-ima,vec o jedinici koja ako se ne varam kontrolira paljenje motora
maracxos

Post by maracxos »

Da sam htjeo uputstvo o pravopisu pisao bih na hr lexicon ali nisam trebam shemu kojom bih ogranici frekvenciju signala za cdi i neradi se o cd-u nego elktronickom paljenju...
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

ogranicavanje broja obrtaja se vrsi tako sto se pomera faza impulsa sa pickup-a(mali kalem sto okida tiristor u cdi).
to bi ti bio dosta veliki problem napraviti.
to sa kondezatorom moze, ali nije bas preporucljivo jer moze da izgori pickup, a ne cdi :!:
kao drugo cdi ti nece crci od visokih obrtaja, proektovan je da to moze da izdrzi
kao treca ti nemas na skuteru brzine pa da ti treba blokada broja obrtaja.
tebi treba ogranicavac brzine.
a najbolje ces ti sam ograniciti brzinu tako sto gas neces zavrtati do kraja...
zato kacigu na glavu,
pamet u glavu
i srecan put....
juka vk
Pravo sam se raspisao :)

Post by juka vk »

to sto tebi treba je elektronska blokada pogledaj na googlu ili na forumu stranice www.svijetskutera.com mora biti jel se sjecam da sam ja gledo, mislim da ide potenciometar, elektrolitski kondenzator i prekidac u seriju i jedan kraj se spaja na masu a drugi neznam di i sa potom reguliras kad da ti blokida.
denahv

Post by denahv »

nisam baš gledo jel ima to što tražiš ali znam ovaj link pa evo, sam da ga tu stavim...možda pomognem.hehe :D

http://www.mojskuter.com/

pozz 8)
Post Reply