Problem sa dial-up

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Problem sa dial-up

Post by ivan 2 »

Ovako ja kod kuce imam ADSL dial-up da radi zelim imati reda-radi. Na svom racunaru imam HSP56 MICROMODEM dok nisam reinstaliro windowse sve je radilo, mozda razlog zbog kojeg sam reinstaliro windowse ima razloga stim. Naime ja sam na svom kompu htio promjenit user name i promjenio sam ga racunar nisam bio ponovno pokrenuo a bio sam instalirao NORTON ANTIVIRUS 2006 dok mi racunar nije ponovno startao sve ok a onda mi windows okruzenje je bilo gore od okruzenja windowsa 95, onda cackaj vamo cakkaj tamo otkrijem da se mi se driveri od graficke kartice pobunili i nisu htjeli prikazivat grafiku drugom USERU (ATI graficka kartica 256 mb rama) i nista ja sam probo izbrisat drivere ali se nisu mogli izbrisat. Nakon toga sa win XP cd nadogradim windows (upgrade) i sve radi samo ne mogu u mreznim vezama napravit konekciju ni za dial-up ni za dsl. Onda kad sam vidio sta je 80 gb podataka prebacivo sam s jedne particije na drugu, formatiro particiju C i poceo ispocetka. Sve sam instaliro sto je potrebno uspio sam napravit mrezno mjesto za ADSL i eto sve super radi na dial-up me nije bilo briga ali sad vidim da ne radi. Je li ko imao slican ili mozda isti problem.

Pozdrav!!!
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Znaci niko nezna, nit je imao isti ili slican problem.
r2d2
Pravo uznapredovao :)

Post by r2d2 »

ajd se ti ljepo malo zgruntaj, duboko udahni i reci sta te muci, ali prije svega prvo procitaj sta si napisao, jer ja ovo tri puta citam i ne kuzim sta jesi sta nisi i sta u stvari tebe muci.
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Evo zaboravio sam napisat muci me to kod poziva bilo kojeg telefonskog broja modem ga pozove i nakon nekoliko sekundi cuje se iz zvucnika kao da puca neki mitraljez i onda nista pokaze gresku 678. To je sve . Pa evo da li ko ima puno iskustva sa dial-up modemima pa da zna u cem je kvaka ili je moj modem ostao bez zraka odnosno nema ga vise!
r2d2

Post by r2d2 »

kako ti je modem spojen? jesi li instalirao chipsete za plocu? jesi li dobro podesio dial-up konekciju? da nisi slucajno ubo modem u dsl?
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

Ovako modem mi nije integriran na plocu. Naravno da sam instalirao chipsete za plocu a modem dial-up kad se probam spojit na adsl spliteru ga utaknem u uticnicu PHONE tako mi je prije radilo. Ja sam bio zvao one iz CARNeta al i oni su mi neke naredbe da upisem za modem govorili ali ne pali. A kod onog testiranja modema pise da je modem u redu.
r2d2

Post by r2d2 »

reinstaliraj drivere, i ponovo napravi konekciju i pazi da sve napravis kako spada, obrati paznju, na "wait for dial tone before dialing" to je ono sto ti ja ovako mogu pomoci.
ivan 2
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by ivan 2 »

A mislim da od tog nece bit nista te drivere sam barem 5 puta reinstaliro i nista. Jedino prije je bio instaliran onaj program za faks mozda bi ga trebo ponovno instalirat. Ma kupit cu novi modem 35 kuna odnosno nekih 8,75 maraka nego da se ovoliko mucim
Post Reply