Do sada sam koristi razne nacine da koristim internet od standardnog dial up pa do toga da po 6 sati ne izlazim iz internet kluba. E sada me interesuje kakva vi forumasi imate iskustva sa bezicnim internetom. Jedan od tuzlanski provajdera su dolazili i mjerili signal u kuci. I kazali mi da moze ali da njihov osnovni paket iznosi 45 maraka. Sto je meni puno medutim kada bi kupio opremu bilo bi malo manje para. Gdje u tuzli mogu kupiti adekvatnu wirles opremu.
Svi savjeti i sugestije dobro dosli.
Bezicni internet u tuzli pomoc
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
- Pocetnik na forumu
zdravo svima! ja koristim bezicni internet i veoma sam zadovoljan (naravno brzina mi je veoma dobra pa zato i kazem), al sad neznam o kakvom internetu govoris. cuo sam da je od skora i pocelo preko kablovske televizije da salju signal za koristenje interneta( konkretno u Tuzli), mislim da je paket nesto oko 30 km kostao negdje oko 256 kb/s itd..., neznam tacno sve al tu je to. ako ti je ta vrsta interneta u pitanju moras da kupis kabel modem, znaci na njega ide prikljucak kabla od tv kabel i onda se konektujes sa kablom RJ 45 na PC a mozes i preko WLAN uredjaja na PC al u tom slucaju bi moro kupit i WLAN i WLAN USB pa bi te jos skuplje izaslo. ja ti mogu preporuciti da se konektujes samo preko kabel modema + RJ 45 pa na PC mreznu karticu. WLAN uredjaj ti samo moze da posluzi u koliko bi po kuci htjeo vise racunara da stavis u funkciju preko neta ili da nemas mogucnost da se spojis sa kablom od PC -a na uticnicu (prepreke zidova ili se ne isplati runiti zidove da postavljas instalaciju po kuci), al inace nemas nikakve druge prednosti.
pozzdrav za sve forumase, sretni praznici
Enigma_el
ista situacija www.zona.ba pa pogledaj sebiprofi wrote:zdravo svima! ja koristim bezicni internet i veoma sam zadovoljan (naravno brzina mi je veoma dobra pa zato i kazem), al sad neznam o kakvom internetu govoris. cuo sam da je od skora i pocelo preko kablovske televizije da salju signal za koristenje interneta( konkretno u Tuzli), mislim da je paket nesto oko 30 km kostao negdje oko 256 kb/s itd..., neznam tacno sve al tu je to. ako ti je ta vrsta interneta u pitanju moras da kupis kabel modem, znaci na njega ide prikljucak kabla od tv kabel i onda se konektujes sa kablom RJ 45 na PC a mozes i preko WLAN uredjaja na PC al u tom slucaju bi moro kupit i WLAN i WLAN USB pa bi te jos skuplje izaslo. ja ti mogu preporuciti da se konektujes samo preko kabel modema + RJ 45 pa na PC mreznu karticu. WLAN uredjaj ti samo moze da posluzi u koliko bi po kuci htjeo vise racunara da stavis u funkciju preko neta ili da nemas mogucnost da se spojis sa kablom od PC -a na uticnicu (prepreke zidova ili se ne isplati runiti zidove da postavljas instalaciju po kuci), al inace nemas nikakve druge prednosti.
-
- Pocetnik na forumu
Ljudi koji su mjerili signal su iz tuzlanske firme wispi kod njih su jeftini paketi za nekih 25 maraka mjesecno dobijes 256k/256k i nema download limita. Ali oni nemaju pokrivenost u ovom dijelu grada. E sad ja sam otisao u drugu firmu koja ima punu pokrivenost signalom. Ali oni hoce 45 maraka mjesecno za konekciju od 1Mb ali imaju download limit od 3Gb. E sad oni imaju nizu cijenu za nekih 8 maraka ako je tvoja oprema odnosno antena i ostalo e sad ja sam se malo susretao sa tom opremom i neznam u biti ni sta se koristi koji proizvodaci i to. A oni koji su mi mjerili signal kazu da im oprema nije na prodaju.
mehmed