Radim iz dosade jedan program i napravio sam onaj najprostiji citac halo kartica, znaci program lijepo zakljuca PC i na PC-u se ne moze nista raditi dok se u citac kartica ne gurne halo kartica sa odgovarajucim 32-bitnim serijskim brojem.
E sad, sve te kartice, odnosno njihovi pinouti napravljeni po ISO 7816 standardu i ja te konektore nisam nigdje nasao pa sam ih odlucio sam napraviti. U PCB wizardu sam napravio u mikromilimetar tocan izgleda kartice, odnosno preko toga se lako da napraviti i samo podnozje za njih.
U attachu stavljam sliku pa kome treba neka ju otvori u irfan view-u, IE-u il necemu pa isprinta (samo ne u windows image viewer-u jer on promjeni "dimenzije" pa na papiru dobijes karticu od pola metra )
E sad, zanima me sta bi bilo kada bi spojio sve pinove na kartici, dal bi doslo do kratkog spoja na govornici ili ne bi?
Evo kako bi izgledala kartica koja bi mozda izazvala kratki spoj?
Znaci ono sto me zanima kako bi govornica odreagirala na takvu situaciju posto sam joj spojio sve pinove
alen_z wrote:Ne kuzim sta mislis postic ovim prelakiranjem?
Pogodi
Stvarno mi ne pada nista napamet..cuo sam da u tom utoru gdje se gura kartica postoji detektor metala tako da ako netko radi svoju karticu i ugura ju unutra bez da PRELAKIRA vodove aktivira se alarm u centrali.
ja davno kad sam bio na moru u hr, pored govornice nadjem kartica neopotrebljivih i prepolim ih , i onda gurnem jednu polovinu u govornicu , a drugom polovinom je poguram do kraja i kad skljocne znaci dobro je.
drugu polovinu izvucem ona prva polovina ostane u govornici i nemoze se izvaditi.
govornica je neupotrebljiva :D
virtualx wrote:ja davno kad sam bio na moru u hr, pored govornice nadjem kartica neopotrebljivih i prepolim ih , i onda gurnem jednu polovinu u govornicu , a drugom polovinom je poguram do kraja i kad skljocne znaci dobro je.
drugu polovinu izvucem ona prva polovina ostane u govornici i nemoze se izvaditi.
govornica je neupotrebljiva :D
Da, to mi je prvo palo napamet ali nije fora.. Bolje bi mi bilo kad bi eksplodirala govornica...
alen_z wrote:.. Bolje bi mi bilo kad bi eksplodirala govornica...
bože dragi...
Use the best: Linux for servers, Mac for graphics, Windows for Solitaire.