Da prvo objasnim:
imam voki tokije, koji imaju domet 5km,frekvencija koju koristim je 446,08125MHz, izlazna snaga je 0,5W.
nedavno sam probao testirati vokitokie tako da sam si pustio muziku na jednom s kompa kod kuće, i zatim otisao u srednju. kod srednje sam čuo zvuk, ali onako dosta loš, pun šuma, i signal je bio dostupan samo na mjestima (pazi ovo) gdje sam u daljini vidio svoju zgradu.
Trebaju mi:
pojačalo za gore navedenu frekvenciju, filter ( jer voki toki ima 8 kanala koji su svaki na frekvenciji 446,*****MHz) i ako postoji elektronski ukljanjač
šuma u zvuku(mislim da sam čuo da postoji tako nešto)
Razlog:
Jos davno sam htjeo napraviti piratsku radio stanicu, čuo sam da me lako mogu uhvatiti ako koristim 87-108MHz i to smeta nekoj drugoj stanici te stvara neugodne zvukove. Za ove voki tokije netreba dozvola, često su korišteni, i ono bitno ja ih koristim.
unaprijed hvala
Samo oni koji se kuze u pojacala, evo nesto
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
- Odlično uznapredovao
pozdrav
koliko sam shvatio ti hoces da od jednog tokca napravis radiostanicu gdje ces da pustas muziku a na drugom da slusas?
mada bas ne vidim svrhu toga al' ajde.
sto se ti8ce pravljenja pojacala i raznih filtera to ti ne bi preporucio posto je prilicno komplikovano to za napravit a za podesit skoro nemoguce bez odgovarajuce opreme za koju cisto sumnjam da imas.
poslusaj ti mene i napravi neku vanjsku antenu za taj tokac po mogucnosti usmjerenu (ako ti odgovara da baca u jednom smeru) i bices izdenadjen dometom.
a to sto kazes da imas domet 5km,jesi li ti to probao kada ili si procitao na kutiji da pise?!
takve tokce imam i ja i 5km mogu da bace (mozda) kada bi jedan bio na jednom brdu a drugi na drugom i da izmedju nema ama bas nista osim vazduha!
pozdrav
koliko sam shvatio ti hoces da od jednog tokca napravis radiostanicu gdje ces da pustas muziku a na drugom da slusas?
mada bas ne vidim svrhu toga al' ajde.
sto se ti8ce pravljenja pojacala i raznih filtera to ti ne bi preporucio posto je prilicno komplikovano to za napravit a za podesit skoro nemoguce bez odgovarajuce opreme za koju cisto sumnjam da imas.
poslusaj ti mene i napravi neku vanjsku antenu za taj tokac po mogucnosti usmjerenu (ako ti odgovara da baca u jednom smeru) i bices izdenadjen dometom.
a to sto kazes da imas domet 5km,jesi li ti to probao kada ili si procitao na kutiji da pise?!
takve tokce imam i ja i 5km mogu da bace (mozda) kada bi jedan bio na jednom brdu a drugi na drugom i da izmedju nema ama bas nista osim vazduha!
pozdrav