Imam problem sa jednim TV-om
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Imam problem sa jednim TV-om
Kad upalim TV slika se pojavi i nakon minute slika pocne da titra lijevo desno. Neznam mozda je do antensko pojacalo ili... nemam ga
TV je Grundig
TV je Grundig
taj ic moze da se greje ali u granicama normale(nesme da bude bas vreo)ako ima i neki hladnjak onada je i normalno da se malo greje.to je sigurno RGB izlazni stepen.Isproveravaj kao sto sam ti rekao hladne lemove na toj plocici ali ipak mislim da je tu neki elektrolit izgubio malo kapacitet pa da te to zeza.Isproveravaj elektrolite.
Ja isto imam jedan problem sa TV-om, pa da neotvaram novi topic ovdje ću se izjadati
Dakle, televizor je Gorenje i u boji, bar je prije bio jer sada prikazuje samo crno-bjelu sliku. Zna li netko u čemu je problem i isplati li se popravljati?
Dakle, televizor je Gorenje i u boji, bar je prije bio jer sada prikazuje samo crno-bjelu sliku. Zna li netko u čemu je problem i isplati li se popravljati?
Ako je napad najbolja obrana, onda je obrana najgora obrana!
Misliš istrošio se fosforni sloj kojim je presvučen unutarnji dio ekrana u koji se zabijaju elektroni iz elektronskog topa? Ako si mislio na to onda si krivo mislio
TV je bio na servisu i sada radi u boji kao i prije, samo me zanimalo šta mu se desilo pa se preobratio na crno-bjelu sliku? Sumljam da su ga na servisu "napunili" bojom
TV je bio na servisu i sada radi u boji kao i prije, samo me zanimalo šta mu se desilo pa se preobratio na crno-bjelu sliku? Sumljam da su ga na servisu "napunili" bojom
Ako je napad najbolja obrana, onda je obrana najgora obrana!
lol ma shalim se
fosforni sloj se isto može istrošiti ali u tom slučaju slika izbljedi, ne gubi boju
Očito je otišo sklop koji 'boja' sliku, ako imaš sreće pisaće ti 'rgb' na ploči samo pažljivo pogledaj. Ima jedan IC i još neke sitnice, pa prošvrljaj malo oko toga
Neznam kako bi ti pomogo, obično odlaze ti ICi a u chipoteke ima dosta rtv ica pa pogledaj možda ima takav
Pozdrav
fosforni sloj se isto može istrošiti ali u tom slučaju slika izbljedi, ne gubi boju
Očito je otišo sklop koji 'boja' sliku, ako imaš sreće pisaće ti 'rgb' na ploči samo pažljivo pogledaj. Ima jedan IC i još neke sitnice, pa prošvrljaj malo oko toga
Neznam kako bi ti pomogo, obično odlaze ti ICi a u chipoteke ima dosta rtv ica pa pogledaj možda ima takav
Pozdrav