Koristim ovaj AllPIC već dosta dugo sa ICprog-om i radi mi savršeno. Sad sam nabavio neke PIC-eve 18f serije koji nisu podržani u ICprog-om pa sam mislio koristiti WinPIC800 ali na njemu mi AllPIC ne radi. E sad, ako je neko imao slično iskustvo pa nek se javi bio bi zahvalan .
Da imam najnoviju verziju, ali mi je trebalo za 18f2455 i 18f4450 a to IC-Prog nema.
Vidio sam ovaj programator i prije i mislio sam si ga napraviti, ali pošto puno programiram ove PIC-eve mislim da je ipak vrijeme da si nabavim neki malo bolji programator kojeg neću morati prepravljati svaki put kad izlađe novi mikrokontroler.
ajde kad vec brijete po tome, jel zna netko s čim sve mogu programirati 18f67j60, imam icd2klon (onaj sa 18f4550 i 16f877a), imam wisp628, i imam par ovih tapija sa invertierima sa lpt-a, svaki ima neke svoje bube....
zanima me dali icd2_clone može programirati 3.3v (core im radi na 2.5V) ili treba neki level translator..... on mi je nekako najorginalniji.....
evo kemijam pločicu za gore prozvani pic i ako uspijem, trebati ce mi programmer za koji dan, nadam se da cu uspjeti uglaviti ether bootloader pa mi i neče puno trebati ali ipak za upisati bl. treba....
Generalno, treba proceprkati po datashitu za svaki pojedini PIC. U njemu je sigurno navedeno sto treba za programiranje. Ima i forum na Majkrochipovoj stranici ....
A ovdje ima nesto zanimljivo - naponi programiranja za razlicite serije PIC-eva:
Jednog lijepog suncanog dana kad bude padao snijeg i rominjala kisa i kad budem imao vremena cu napraviti jedan programator na kojem ce biti dva stabilizatora napona s mogucnoscu namjestanja napona Vdd i Vpp i jos kojekakvih zanimljivosti.