danas mi zafalila jos jedna ruka , pa sam odlucio napraviti drzac za plocicie.
evo slika
mozda bi bilo bolje da su cevcice malo krace, al mrzelo me seci i busiti...
sve je iskorisceno od stare lampe. stegica je napravljena od cevi kvadratnog profila(40x40mm)
Odlicno ! I sam sam imao problema s tim, ali hvala Bogu, mom mozganju i nekim dobrim ljudima, sad vise nemam tih problema. Mozda jednom i uslikam svoja pomagala ...
ja sam isto sebi pravio drzac za plocicu,jer je nemoguce lemiti elemente na plocicu , jednom rukom drzati lemilicu a drugom tinol zicu, a ko ce drzati plocicu da se nemrda.
nije bas najbolje rjesenje , ali pomaze
tako sam nekako sam i ja mislio...
al kad sam video resurenu lampu medju krsem u sobi onda sam se predomislio. mislio sam isto da stavim stipaljku i kad sam uhvatio plocicu stipaljkom nije valjalo. i onda sam sisao u garazu i video stolarske stege, i dobio ideju...
sve sam uradio otpirilike za jedan sat.
Evo ga, pa malo napasajte oci. Mozda vam sine kakva zamisao pa si nesto od ovoga i izradite. Stipaljke su od ispitnih kabela. Nataknu se na zicu fi 4 mm i ona se oblikuje kao slovo "L" , ubode u dva deblja i teza komada drveta ili metala i vozi Misko.
A cuj Shenda, ne znam zasto jest, a zasto nije - znam samo da meni savrseno sluzi i da sam jako zadovoljan - posebno kad se sjetim kako sam se nekad patio dok nisam ovo imao. Pozdraff !
ovaj drzac ko sto ima jopagti, ima u chipoteci za nekih 90-100 kuna.ima i držač za tinol,držač pločica i povečalo...slično ko na slici samo što je ovaj iz chipotehe malo veći
ja sam kupio taj za 38 kuna u chipoteci. ali sam još prije vidio da ima neki veći stalak ali me to tad nije zanimalo al se odprilike sjećam cijene . danas sam baš bio i gledao ali imaju samo taj po 38 kuna.