Low-Pass Filter
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Očigledno ti se ne sviđaju moji odgovori, pa sad malo drugčije...
Naravno da možeš povezati sve kako si pitao... U početku bi se moglo čuti jedno glasno "bruuum", a zatim ništa... To je uredu, to tako i treba! Nakon toga bi se trebalo u zraku osjetiti kao da nešto smrdi na plastiku, ili tako nešto, a moglo bi se i početi dimiti... Ništa ne brini, sve je u redu! To je normalna pojava... ako se kroz par minuta ništa ne dešava, a prestane se dimiti - to je to! Time si završio svoje ispitivanje i nadam se puno naučio...
A, ako se i dalje dimi, ili se i vidi plamen iz pojačala ili zvučnika (malo vjerovatno, ali kako ti kažeš "šta bi bilo, kad bi bilo"), oprezno odmakni to što gori od drugih zapaljivih stvari u stanu, i pusti da izgori do kraja... a ukoliko je plamen već zahvatio zavjese ili vidiš da nema namjeru da se sam ugasi, pristupi gašenju, ali nipošto vodom, jer se plamen na uređajima pod naponom gasi sa CO2 ili prahom... Dobro bi došao i telefon da javiš vatrogascima svoju adresu...
Naravno da možeš povezati sve kako si pitao... U početku bi se moglo čuti jedno glasno "bruuum", a zatim ništa... To je uredu, to tako i treba! Nakon toga bi se trebalo u zraku osjetiti kao da nešto smrdi na plastiku, ili tako nešto, a moglo bi se i početi dimiti... Ništa ne brini, sve je u redu! To je normalna pojava... ako se kroz par minuta ništa ne dešava, a prestane se dimiti - to je to! Time si završio svoje ispitivanje i nadam se puno naučio...
A, ako se i dalje dimi, ili se i vidi plamen iz pojačala ili zvučnika (malo vjerovatno, ali kako ti kažeš "šta bi bilo, kad bi bilo"), oprezno odmakni to što gori od drugih zapaljivih stvari u stanu, i pusti da izgori do kraja... a ukoliko je plamen već zahvatio zavjese ili vidiš da nema namjeru da se sam ugasi, pristupi gašenju, ali nipošto vodom, jer se plamen na uređajima pod naponom gasi sa CO2 ili prahom... Dobro bi došao i telefon da javiš vatrogascima svoju adresu...
sve stvari koje radim, radim u automehanicarskoj radionici,odgovor sam skuzio odma na pocetku, kao sto sam i napisaoziki wrote:ok, kuzim.Shenda wrote:Ne možeš izlaz jednog pojačala tek tako spajati sa ulazom drugog
Da, moglo bi pregorit drugo pojačalo, a ako baš nemaš sreće taj tren, i prvo skupa sa zvučnicima... dakle sve
I ne, kako se to ne može spojiti, ni snaga se ne može tako računati...
Shenda wrote: Naravno da možeš povezati sve kako si pitao... U početku bi se moglo čuti jedno glasno "bruuum", a zatim ništa... To je uredu, to tako i treba! Nakon toga bi se trebalo u zraku osjetiti kao da nešto smrdi na plastiku, ili tako nešto, a moglo bi se i početi dimiti... Ništa ne brini, sve je u redu! To je normalna pojava... ako se kroz par minuta ništa ne dešava, a prestane se dimiti - to je to! Time si završio svoje ispitivanje i nadam se puno naučio...
koja nema zastore i opremljena je s vatroganim aparatima koji
su uvijek pri ruci, zbog mogucnosti zapaljenja pri korištenju
aparata za zavarivanje ili u ovom slucaju zapaljenja pojacala.
u pravilu mene je zanimalo samo dal se moze il nemoze,
saznao sam da nemoze i to je to, a da je pitanje bilo ne primjereno
to smatram da nije, barem za mene. a tebi izgleda i nije bas sjelo..
svaka cast, sve objasnjeno u detalje/ samo neznam kako te nije mrzelo pisati...Shenda wrote:Očigledno ti se ne sviđaju moji odgovori, pa sad malo drugčije...
sad zna pa nek proba, ako i dalje hoce
Re: Low-Pass Filter
Aaaaaaaaaaaa visheee