SMD lemljenje

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
juka vk
Pravo sam se raspisao :)

SMD lemljenje

Post by juka vk »

zanima me kako improvizirat obicnu lemilicu da mogu lemit SMD ili mogu sa obicnnm koja nema predebel vrh, mislio sam staviti tanki ekserpa neznam jel t o moze

treba mi samo za par smd ledica
Shenda

Post by Shenda »

Ekser :!: :?: :lol:

Samo ako je bakarni... jer smanjuješ toplinsku provodljivost, pa ništa nećeš zalemiti...

Stari fazon je da namotaš oko vrha lemilice 5-6 namotaja 1,5-2mm debelu bakrenu žicu, pa vrh te žice malo iskuješ na oblik kakav ti najviše paše (jedno 5mm daleko od namotaja). I onda, naravno, malo vježbaš na nekoj staroj pločici, a ne odmah na dugo i studiozno pripremanom prototipu... :!:
juka vk

Post by juka vk »

Shenda wrote:Ekser :!: :?: :lol:

Samo ako je bakarni... jer smanjuješ toplinsku provodljivost, pa ništa nećeš zalemiti...

Stari fazon je da namotaš oko vrha lemilice 5-6 namotaja 1,5-2mm debelu bakrenu žicu, pa vrh te žice malo iskuješ na oblik kakav ti najviše paše (jedno 5mm daleko od namotaja). I onda, naravno, malo vježbaš na nekoj staroj pločici, a ne odmah na dugo i studiozno pripremanom prototipu... :!:
e fala care
imocanin
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: SMD lemljenje

Post by imocanin »

ja sam ti to improvizirao na nacin da mjenjam tanke bakrene vrhove...a vrh sam napravio iz 2 dijela...jedan trajni od punog bakra promjera 5 mm...i kroz njega stavim tanku bakrenu iglu promjera koji mi odgovara...na taj nacin mogu napraviti razlicite igle te jednostavno mogu odlemiti bilo kakve smd chipove i komponente :lol:
Cirkus Kolorado :D
Post Reply