senzori

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Pat & Mat

senzori

Post by Pat & Mat »

trebam napravit projekt koji mjeri moze zagađenost rijeke ili brzinu ili nesto slicno ( vazno mi je da je samo u vodi).po mom misljenju potreban mi je senzor koji cu uroniti u vodu i koji ce mi dat neke podatke.problem je u tome kako te podatke prebacit na racunalo i kako ih pretvorit u fizicke velicine i da li je jos nesto potrebno u cjelom tom postupku.zanima me dali se netko vec susretao s time i dali mi moze dati kakav korisni savjet ili podatke.bio bih veoma zahvalan. thanks
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

najjednostavnije ti je brzinu reke ili temperaturu. brzinu mozes meriti tako sto ces ubaciti elisu u vodu, i meriti broj okretaja. broj okretaja mozes meriti tako sto ce na elisi biti magnet i negde u blizini reed prekidac, ili opto kapler i komadic plastike koji ce prekidati svetlosni zrak. temperaturu mozes meriti sa senzorom ds1820 ili slicnim. oba merenja imaju digitalni izlaz, koji je pogodan za racunare
zmedak5
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by zmedak5 »

spoji ultrazvuk da miri dubinu!
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

zmedak5 wrote:spoji ultrazvuk da miri dubinu!
Zar je dubina nemirna pa je treba miriti ???
CroModder
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by CroModder »

Mogu li temperaturni senzor DS18B20 zamijeniti sa DS18S20 I2C ?
Pitam zato jer mi treba DS18B20 za onaj termometar koji koristi Nokiin 3310 display a u chipoteci ima samo DS18S20 I2C, pa me zanima dali bi mi ovaj drugi mogao poslužit za istu svrhu?
Image
Post Reply