Tema: Izvedba 2.1 sustava
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Tema: Izvedba 2.1 sustava
Kako je izveden ulaz za woofer? Znači za njega nije uzet skroz lijevi ni skroz desni kanal već neki mix. kak se to izvede?
Re: Tema: Izvedba 2.1 sustava
Vidi ode http://sound.westhost.com/project48.htm to ti je nekakav filter,tako da propusta samo nize frekvecijedefs wrote:Kako je izveden ulaz za woofer? Znači za njega nije uzet skroz lijevi ni skroz desni kanal već neki mix. kak se to izvede?
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
na ulaz mozes spojiti + od lijevog i+ od desnog kanala,mislim da se tako moze raditdefs wrote:Kako je izveden ulaz za woofer? Znači za njega nije uzet skroz lijevi ni skroz desni kanal već neki mix. kak se to izvede?
to radi al bi moga još dodat aktivni NF filtar.
http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... titled.jpg
Ma ne treba aktivni.Zašto? Pa to će super odradit obični RC-spoj.master wrote:to radi al bi moga još dodat aktivni NF filtar.
E da, zašto baš 47k?
Za sve što se radi postoje (minimalno), dva načina - ispravan i onaj drugi...
Ispravan način, u ovom slučaju je sumacijsko pjačalo (diskretno ili sa OP), a potom aktivni niskopropusni filter! Sve ostalo je ono drugo!
Već sam bio kritiziran na forumu, da sam, kao, isključiv... Može biti...
Subjektivno, kakvi smo svi kad razmišljamo o sebi, i dalje mislim da treba žrtvovati koju kunu/marku/dinar/šta-već i malo više vremena kako bi dobili na kvaliteti...
Slažem se da bi sve radilo (ako se ispravno spoji), pitanje je kako... Odnosno koliko kvalitetno?! Kad pokušavam nešto napraviti ostavljam mogučnost za dorade, za poboljšanja... Često se od jednostavne ideje tim principom razviju vrlo kompleksna rješenja, nažalost...
Btw. odgovor na pitanje zašto 47k... Zato što je to industrijski standard ulazne impedance, koji je izabran zbog "the best" odnosa signal/šum, kapacitivnog tereta (koji određuje graničnu f), i drugih bitnih parametara, za koje je ovaj tread uzak...
Možda bi admini mogli razmisliti o posebnom forumu (nešto drugo?), koji bi sadržavao tutorijale iz određenih oblasti, u kojima bi se na jednostavan, pristupačan način obrađivale pojedine teme. Npr. tuto za aktivne skretnice, tuto za bas gitarska pojačala,... lupam...
Ispravan način, u ovom slučaju je sumacijsko pjačalo (diskretno ili sa OP), a potom aktivni niskopropusni filter! Sve ostalo je ono drugo!
Već sam bio kritiziran na forumu, da sam, kao, isključiv... Može biti...
Subjektivno, kakvi smo svi kad razmišljamo o sebi, i dalje mislim da treba žrtvovati koju kunu/marku/dinar/šta-već i malo više vremena kako bi dobili na kvaliteti...
Slažem se da bi sve radilo (ako se ispravno spoji), pitanje je kako... Odnosno koliko kvalitetno?! Kad pokušavam nešto napraviti ostavljam mogučnost za dorade, za poboljšanja... Često se od jednostavne ideje tim principom razviju vrlo kompleksna rješenja, nažalost...
Btw. odgovor na pitanje zašto 47k... Zato što je to industrijski standard ulazne impedance, koji je izabran zbog "the best" odnosa signal/šum, kapacitivnog tereta (koji određuje graničnu f), i drugih bitnih parametara, za koje je ovaj tread uzak...
Možda bi admini mogli razmisliti o posebnom forumu (nešto drugo?), koji bi sadržavao tutorijale iz određenih oblasti, u kojima bi se na jednostavan, pristupačan način obrađivale pojedine teme. Npr. tuto za aktivne skretnice, tuto za bas gitarska pojačala,... lupam...
Podržavam ovo, ali to ne bi bio poseban forum vec podforum tutoriali.Shenda wrote:Možda bi admini mogli razmisliti o posebnom forumu (nešto drugo?), koji bi sadržavao tutorijale iz određenih oblasti, u kojima bi se na jednostavan, pristupačan način obrađivale pojedine teme. Npr. tuto za aktivne skretnice, tuto za bas gitarska pojačala,... lupam...
Shenda slazem se da bi aktivna skretnica buno bolje odradila svoj posao nego rc-krug, ali ovo je moj prvi projekat i ako ga uspjesno odradim onda krećem na složenije itd....
Mislim da je ovo skroz krivo. Otvori neku stereo pjesmu u editoru pa ćeš vidjet da niske frekve imaju slične potencijale (lijevi i desni) prema masi.Da bi ovo radilo trebalo bi invertirat jedan kanal.juka vk wrote:na ulaz mozes spojiti + od lijevog i+ od desnog kanala,mislim da se tako moze raditdefs wrote:Kako je izveden ulaz za woofer? Znači za njega nije uzet skroz lijevi ni skroz desni kanal već neki mix. kak se to izvede?