Shema za KM/H

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
Bojanxxx

Shema za KM/H

Post by Bojanxxx »

dakle trabam shemu za digitalni kilometar sat koji bi postavio na motor, u koji bi upiso mogao upisati da okretom kotaca za jedan krug kotac prijedje odredjenu udaljenost, a onda svakim impulsom, mislim svaki puta kada bi magnetic prosao i preko senzora da to zbraja, da imam ukupnu prijedjenu kilometrazu, i da imam kilometrazu kojom brzinom idem, naprimjer vozim 67 km/h, neznam kako da objasnim sta trebam, ali valjda razumijete???

i trebam da mjeri brzinu preko 99km/h, dakle da pokazuje primjer 146km/h!!!!

jer inace bi kupio ovaj km/h za bicikle!!!

a jos jedno pitanje dali se moze taj KM/H za bicikle ponovno programirati da pokazuje 3 znamenke do 9 jer on mjeri brzinu preko 99, ali nemoze pokazati ili???

Hvala unaprijed!!!
wizard
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by wizard »

Pa ja ti imam SIGMA speed meter na biciklu i radi besprijekorno. Inace, mjeri prijedjeni put do 100000KM i trenutnu brzinu do 199KM/h. Jako je precizan ali ne znam da li bi se mogao podesiti na tocak motora, zavisi koliki mu je obim.
Samo da ti kazem da ti se to ne isplati praviti.
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

wizard je upravu.Ima da se kupi brzinometrar koji meri preko 99kmh a da li moze da se postavi na motor to ti pise na kutiji prema obimu tocka koliko i sta je podesavanje pa vidi da uporedis.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

pogledaj semu na ovoj temi
http://www.elektronika.ba/forum/viewtopic.php?t=2862
mozda bi samo trebalo zameniti reed rele sa nekim kalemom, jer zbog velike brzine reed mozda ne bi stogao da zatvori kolo.
a program bi bio naravno drugaciji...
Bojanxxx

Post by Bojanxxx »

ma moram raditi maturalni rad, pa sam mislio da ima mozda shema da se moza napraviti a i kasnije bi to mogao koristiti
Bojanxxx

Post by Bojanxxx »

wizard wrote:Pa ja ti imam SIGMA speed meter na biciklu i radi besprijekorno. Inace, mjeri prijedjeni put do 100000KM i trenutnu brzinu do 199KM/h. Jako je precizan ali ne znam da li bi se mogao podesiti na tocak motora, zavisi koliki mu je obim.
Samo da ti kazem da ti se to ne isplati praviti.
e a gdje si kupio i cijena ako moze
Post Reply