Wireless lan packet capturing

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
alen_z
Napredujem
Napredujem

Wireless lan packet capturing

Post by alen_z »

Zanima me dal netko zna pouzdan program za windowse koji ima mogucnost prikazivanja svih paketa koji putuju zrakom, 802.11b/g wlan, znaci nesto kao sniffer da pokaze source MAC, dest MAC i sadrzaj paketa u hex obliku :)

Cisto me zanima, probao sam hrpu njih pocevsi od net stumblera, commview for wifi-a i sl. ali ni jedan bas ne radi kako treba.

Pozdrav
r2d2
Pravo uznapredovao :)

Post by r2d2 »

neznam tocno sta trebas, a jedan od jacih sniffera ti je kismet
Last edited by r2d2 on 01-11-2007, 10:16, edited 1 time in total.
alen_z
Napredujem
Napredujem

Post by alen_z »

Hmmm, taj kismet me trazi da uguram u usb neki airpcap usb uredjaj, wtf?
VasilyZaitsev

Re: Wireless lan packet capturing

Post by VasilyZaitsev »

alen_z wrote:Zanima me dal netko zna pouzdan program za windowse koji ima mogucnost prikazivanja svih paketa koji putuju zrakom, 802.11b/g wlan, znaci nesto kao sniffer da pokaze source MAC, dest MAC i sadrzaj paketa u hex obliku :)

Cisto me zanima, probao sam hrpu njih pocevsi od net stumblera, commview for wifi-a i sl. ali ni jedan bas ne radi kako treba.

Pozdrav
Ako imas brzi Net, toplo bih preporucio Linux distro "Backtrack 2". Skines image, snimis ga na CD i imas Live CD Linux distribucije (mada sa njega mozes i instalirati Linux na disk) koja u sebi ima kamaru alata za kojekakva security testiranja, izmedju ostalog i kompletan set za Wireless hack (sa ukljucenim gore navedenim Kismetom) :D
Ja sam probao, sljaka dobro. Ako si zainteresovan, prvo bih preporucio da pogledas da li ti je hardware kompatibilan, tacnije, wireless mrezna.

Imas portove nekih od tih alata i za Windoze, ali ne rade onaj bolje dio (hacking) nego jednostavno sniffanje koje tebi treba.

Link za BT2: http://www.remote-exploit.org/backtrack.html
Link za aircrack: http://aircrack-ng.org
virtualx
Pravo sam se raspisao :)
Pravo sam se raspisao :)

Post by virtualx »

zna li tko zasto kod mene net stumbler neradi kako treba.
kad upalim pojave se sve mreze koje hvatam , ali nakon 2-3 sekunde ugase se svi signali, jedino se nastavi prikazivati jedan lan signal.
a ostani stanu.
krene prikazivanje signala na onom grafikonu , i stane .
prije mi je radilo kako treba, a sad nece.

mrezna kartica je ovislink airlive wt2000
Post Reply