Rucno crtanje ploicica
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
Nisam bas skuzio ali ovako ja radimdefs wrote:Pa shemu ja nacrtam s onim "Insert net" tak da se sve zivo iskriza i onda stisnem Route all nets i onda moze routirati samo 90%!
1. nacrtam semu (klasicnu semu, ne pcb jel se moze radit i odma pcb ako oces(imas skroz desno u meniju kao neki sanducic i tu odabires simbole za semu ili za PCB) znaci odaberes za semu)
2. odes na meniju TOOLS > CONVERT > DESIGN TO PCB i tada semu petvoris u pcb
3. ako si zadovoljan sa rasporedom komponenata poso je gotov a ako nisi rasporedujes komponente kako oces (vodovi onda postaju tanke zelene linije) i kad si zadovoljan rasporedom odes na TOOLS > AUTO ROUTE > ROUTE ALL NETS (tu odabires i debljiu vodova i debljinu izolacije koja se nalazi okolo voda) i tanke zelene linije postanu pcb vodovi a ako nema mjesta za vodove onda ti kaze koliko posto je uspjelo a vodovi koji nisu uspjeli ostanu tanke zelene linije (i onda moras pomakniti komponente ili smanjiti debljinu vodova i debljinu izolacijskog sloja oko vodova) i ponovo TOOLS > AUTO ROUTE > ROUTE ALL NETS
i jos jedna vazna informacija kada crtas semu kliknes desnim na komponentu i na opcijama MODELS i CONVETR AS podesavas velicuinu kompnenete i nacin na koji je postavljena na plocici
kad a ti napravi plocicu sa lijeve strane podesavas pogled znaci imas pravi izgleda kao u stvarnosti da sa komponentama, samo pcb u cnoj boji , samo oznake na gornjoj strani itd.... kad oces odredeni isprintat otvoris ga i odes na print
nadam se da ce ti ovo pomoc............pozz