Ves masina (ne zatvara Elektronski ventil)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Ves masina (ne zatvara Elektronski ventil)
Vešmašina Gorenje, ne želi zatvoriti elektronski ventil, voda stalno curi, ventil je ispravan.
Neznam kak to tocno funkcionira ali mislim da nešto s programatorom nije u redu pošto on ne isključi struju za el ventil da se zatvori!
U čemu bi bio problem i ako netko zna kak to radi da mi pokuša pomoći da uklonim kvar!
Neznam kak to tocno funkcionira ali mislim da nešto s programatorom nije u redu pošto on ne isključi struju za el ventil da se zatvori!
U čemu bi bio problem i ako netko zna kak to radi da mi pokuša pomoći da uklonim kvar!
Na ulazu, voda curi, i sad kad klikne u programatoru trebalo bi zatvoriti ventil, ali ga ne zatvori, znaci moram programator otvoriti.r2d2 wrote:jel ti se to desava na ulazu ili na izlazu vode?
A nesto mi stari prica za neki podtlak koji daje signal programatoru da je dovoljno vode u bubnju te programator onda preko el ventila zatvara vodu!
Jel ima tak nešto, da to provjerim prvo!
Vesmasina je popravljena, posto forum nije radio, nisam mogao pitati šta dalje, pa sam bio prisiljen zvati majstora.pedja089 wrote:moze. natakni komad creva na presastat i ukljuci masinu, duvaj u crevo i treba da cujes skljocanje u njemu, i kad skljocne jednom ili dva puta, treba da se zatvori ventil. a nisam jos video masinu sa dva presastata...
Majstor je puhao u one cjevčice šta idu do presostata, i u sam presostat, sve je bilo ispravno, i vešmašina poslije odjednom proradila!
On tvrdi da je moguće da je komadić stiropora ili nečeg sličnog došao u cjevčicu koja vodi do presostata.....(dalje mislim da je jasno).
Pošto nije bio nikakav kvar, majstor je dobio za pijaču i problem riješen.
A sad dal je to moguće šta on tvrdi neznam.
I mašina ima dva presostata, ako mi nevjeruješ slikat ću ti.
Reko je baš majstor za detektiranje triju razina vode, tak nešt.....