@DigiSoft, pola sam te pohvatao, pola nisam mada sam shvatio sto zelis reci.
@smjesko,
ne znam sta da ti kazem, upravo to sto kazes je istina.. znaci ja bi bio spreman odvojiti par godina na intenzivno ucenje o svemu ali kad bolje pogledam nema koristi od toga, nema kruha od toga kako bi se reklo..jedino sto bi imao neko znanje a sad kolko bi mi to znacilo ne znam..
Skinio sam par shema od napajanja i mogu ti reci da sam ostao smrznut koliko obicno napajanje ima dijelova i komponenti.
Softverska strana mi nije problem, tu sam vec potrosio godina i godina na ucenje i proucavanje.
Problem kod hardwarea mi je sto nemam dobrog izvora znanja, citao sam ja puno knjiga o hardwareu i znam puno toga, pocevsi od L1 memorije na procesoru do northbridge cipa, BIOS-a i ostalih stvari no meni treba PRAKSAAAAA, a nisam niti jednu takvu knjigu nasao, a iskreno da kazem nemam ni novaca da bi sad kupio neki komp stari pa da ga rastavljam i proucavam sto opet nema smisla, vidjet cu hrpu ploca i hrpu dijelova na svakoj od njih...
Mene zanima gdje su danasnji serviseri (oni iskusniji i sa zavidnom kolicinom znanja) stekli sve to znanje, gdje su se izpraksali, gdje su sve to pohvatali i sl.. vjerovatno je to razlog zasto u zivotu nisam vidio servisera ispod 30 godina
Mislim da je to problem u Hrvatskoj i okolnim zemljama (balkanskim).. nemamo odakle crpit znanje, dok je Amerima puno lakse, tamo im starci kupe 4 BMW-a ako ce svoju debelu guzicetinu pomaknut