eh vako....
izvadio sam TABLET(haman se tako zove)-miš iz laptopa i on ima 5 pin-ova ali na onoj kao foliji BAKRENOJ
i ja sad neznam da li se to moze spojiti na onaj kabl od miš-a sto ga ured svi koristimo
moze se spojiti na taj kabal, samo sto moras odkinuti kabal skinuti izolaciju i polemiti te zice na taj tvoj mis i sto je najzanimljivije nece ti raditi hehehe sve se moze kad se hoce
Je li moguce da nemas PS/2 utikac za mis na laptopu? Ja imam dva komada i jedan je jako star pa opet ima utikac za eksterni mis. Ne vjerujem da ce uspijeti, pokusaj
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
Imam i ja istu tu plocu sa istim PIC-em na njoj. Nisam je jos pokusao spojiti ali je garant PS/2. Probaj spojiti, nekako pronadji koji je PIN za sta pa da vidimo kako radi
Shenda wrote:
Mislim da leksus nema namjeru koristiti "tablet-miša" na laptopu, ili je totalno pukao, prvo ga skida sa laptopa, a onda spaja
??
necu ja njega na laptop ponovo da spajam
ja ocu da pokusam da ga na comp spojim da vidim radil
to sam non stp pisao ali haman niko nije shvatio
pa mozel se?
Pa mora moci, samo trebas skontati koji protokol koristi. Prosurfaj po internetu, trazi takvu istu stvarku, neko ju je garant vec pokrenuo. Onda javi i meni
Kao prvo pronadji pinove za napajanje. Dovedi mu 5V (nadajmo se da ne trazi 3.3V maksimalno), ili jos pametnije dovedi mu 3.3V. Preostaje da vidimo ostale pinove koji ti ostanu, pa da vidis mozes li ih spojiti na PS/2 port...