Hocu PC u Autu...

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Pa ne treba rastavljati laptop ! Neka slozi nekakvo postolje za njega i prikljuci ga preko boostera na napajanje, a izlaz na postojeci zvucni sustav u autu.
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Neznam koliko se krecu mali dzepmi racunari koji podrzavaju win XP.Uznes to i resis posao.
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

Bravo stojke ! Evo, jos bolji prijedlog.
SaNsKi_Dk
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by SaNsKi_Dk »

Vidis kako sam ja to lipo sredio :) i laptop nemoze da stane iza ekrana ako se ne rastavi, glupo je staviti nesto ispod sica pa produzavati kablove....

http://www.elektronika.ba/forum/uploadz ... 0_1071.JPG
jopagti
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by jopagti »

Ma sta mu je tesko drzati prijenosno racunalo na sebi ili u nekom pretincu,ako mu je ono pretesko ili preskupo neka kupi notebook :wink:
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
[eDo]
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by [eDo] »

Nije losha ideja sa laptop-om iz nekoliko razloga:

1)Nema problema sa napajanjem jer se samo napravi jaci punjac ili se kupi onaj gotov shto ima kao upaljac za kola itd itd

2)Laptopovi su manjih dimenzija i sve se to moze rasturiti i povecati ram,hdd,eventualno ubaciti neki dvd

3)Moze da se prepravi da monitor bude van kucishta samo se produze kablovi ili eventualno da se i monitor i tastatura izbaci a da se koristi tuchscreen monitor manjih dimenzija

4)Kod nas ima nekoliko firma koje barataju polovnim laptop racunarima uvoz moze bukvalno svashta da se nadje kod njih cak i laptop sa slomljenim ekranom koga najprostije izbacite do ram memorija hdd-ova i ostalih dzidzamidza.

5)Svima je poznato da se programima Winamp,windows media player moze upravljati bilokojim daljinskim upravljacem preko rs 232 konektora.

Sada razmisljam...
"Master, I am here to serve you!!!"

http://www.dodaj.rs/f/2p/D2/3gK0C7Ua/do ... admins.jpg
MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Obicni jeftini UPS kao najjednostavnije rjesenje?
Spojis akumulator auta paralelno sa njegovim, samo ne znam kako se ponasa sa promjenama napona! Mozda neki 12V regulator ispred jedino!

Istina bice dosta gubitaka, ali mu to i nije toliko bitno!
djolejr

Post by djolejr »

[img=http://img294.imageshack.us/img294/9985/image000dw9.th.jpg]

ovakav slican pda uredjaj (doduse malo stariji model i drugog proizvodjaca) u Nisu se polovan moze naci i za 100Eura u potpuno ispravnom stanju,dok vec od 130Eura dobija se i ovakvo odgovarajuce postolje. Cene novih pda mozete naci na www.Pakom.com .Najvaznije ovaj na slici podrzava i wlan i bluetooth.Za napajanje (probao sam ga kod sebe u autu) potrebno je sledece:stabilizator 7805 (i odgovarajuci hladnjak),jedan jack za napajanje(pogledati kakav je neophodan na postolju),jedan tropolni banana jack za muziku,malo sirmovanog odgovarajuceg kabla do auto radia,aux ulaz na radiju i ovo radi.
Dodatni trosak je memorijska SD kartica jer ovakav PDA ima sopstvenih 64MB ali sam uzeo SD od 2GB neke manje poznate firme na rasprodaji.
Nije potrebno nista instalirati jer vec poseduje WinCE i mogu se gledati filmovi na njemu.Od dodatne opreme moguce mu je prikljuciti gotovo sve (poznanik je na ovkvom slicnom ugradio i navigaciju,DVD Rom,... ali dodatne komponente su prilicno skupe).
Sto se tice DC-DC od 12-310V to je tacno jer nakon gretz spoja i elektrolita toliko je neophodno PC napajanju,tako da je ovo tacno. A sto se tice klasicnih PC komponenti,narocito mehanickih (HDD,...) kako se one ponasaju pri potresima i prelasku preko vecih rupa da li je moguce njihovo otkazivanje kao i rashladjivanje CPU-a jer leti u autu temp. prelazi 50C a zimi bogami ide temp i ispod -10C,ove temper sam licno merio digit. termometrom koji mi je u kolima.
[eDo]
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by [eDo] »

Umesto hdd-a se moze staviti CF kartica sa adapterom na IDE koje nisu uopshte skupe.Ima ih sada vecih kapaciteta od 256mb do 4gb i to radi 100% provereno na svim vremenskim uslovima.A ovo za poket pc je extra kupovina jer sve moze da se prilagodi na njemu ali pc je pc :)
"Master, I am here to serve you!!!"

http://www.dodaj.rs/f/2p/D2/3gK0C7Ua/do ... admins.jpg
Post Reply