Light Dimmer i PIC

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
scebic
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Light Dimmer i PIC

Post by scebic »

Da li je iko pravio light dimmer. Koje kolo da koristim kao Tramsmiter? Da li ste koristili one daljinske od auto alarma? Bilo kakvo iskustvo. help! Kako ?Sta?
scebic
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by scebic »

svaka cast, ovde ima dosta informacija. Jos ako ima neka informacija o RF daljincu na 433Mhz (od aauto alarma npr.)
ZOK_K
Penjem se :)
Penjem se :)

Post by ZOK_K »

to bas neznam morace ti netko drugi pomoci
ShOkRe
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by ShOkRe »

nezna dali biš kopirao nesto napravljeno(ako si pocetnik) ili radio svoj od sklop pocetka ?
ima dosta inputa, kako si to zamislio, a se krene u izradu...
najjeftinije je kupiti origiggy koj dodje 200-500kn i radi bez greske na neinduktivnim trošilima.
dimer za induktivitete je poprilicno delikatan jer ako samo + ili samo - perijodu pustis prije nego ovu drugu nagomila se istosmjerna komponenta i ode triac, trafo ili ko je slabiji....
sto se tice drajvanja trijaka pic-em najbolje je skeniranjem pocetka padanja poluperijode, resetirati neki timer i kasnije u odredjenom vremenskom razmaku zakociti trijak, to je klasika, ije neka frka sklepati fw za 1 kanal, ali kad zelja nije tako jednostavna, npr 8 kanala i rs232 (moze i 433rx modul, pa i Ir reciver), onda je posao za sloziti fw poprilicno slozen...
ja sam zelio napraviti jedan DMX demux sa npr 8 kanala pa sam odustao, ne zbog hendlanja dmx-a nego zbog ganjanja trijaka....
cak sam probavao i sa dva pica ali doslo doba kad je jeftinije kupit :oops:
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

@ZOK_K, imas li mozda firmware za ovaj projekt ili mozda znas gdje se moze nabaviti, ili ostale stranice na kojima je ispis?
Post Reply