novi Tesla

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

MladaNada
Stariji član
Stariji član

Post by MladaNada »

Mozda za 100 godina neko i provali sta je tesla mislio!
tmp47c
Napredujem
Napredujem

Post by tmp47c »

virtualx wrote:
wizard wrote:haha preludo. sto se tice toga dalo bi se nesto raditi na levitaciji, iskoristavanjem zemljinog magnetnog polja, ja imam ideju ali treba mi samo 2000000000€ da zapocnem projekat, mozda mi se neko javi :lol:
pitaj hamdiju gradonacelnika ,on je dobar covjek,sigurno ce ti dati pare

:lol:
netrebaju pare za zicu sve to ima :wink: treba samo uzet taj potencijal :idea: samo :D :D :D
mozda je Tesla imao vremeplov i dosao iz daleke buducnosti to neznamo ali da je bio daleko ispred u ono vreme to sigurno stoji ...
DaTi
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by DaTi »

MladaNada wrote:Mozda za 100 godina neko i provali sta je tesla mislio!
mozda necemo ni tada :?
hinja

Post by hinja »

wizard wrote:haha preludo. sto se tice toga dalo bi se nesto raditi na levitaciji, iskoristavanjem zemljinog magnetnog polja, ja imam ideju ali treba mi samo 2000000000€ da zapocnem projekat, mozda mi se neko javi :lol:
covek to napravio ... igrom slucaja imam taj projekat kod sebe ... tj. samo skice i jednacine :)
hinja

Post by hinja »

ivan 2 wrote:Ma nije to ništa Tesla je na 40 km upalio bežično 200 sijalica, a ovo nije ništa :!: :!:
postoji jedna dobra stvar ... to trebate potraziti malo preko googla: morejev generator
procitajte malo o tome, pa da se raspisemo
hinja

Post by hinja »

e wrote:mene trenutno zanima nešto drugo- teslini nehercijski talasi jer, kažu, putuju brzinom v>c, i svaki talas koji se "proizvede" ide do najbližeg centra nase sistema pa tek onda dalje. znal iko išta o ovome
postoji nesto sto se zovu" skalarni talasi"
oni putuju brze od svetlosti i "vremena"
Ale137
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by Ale137 »

hinja wrote:
e wrote:mene trenutno zanima nešto drugo- teslini nehercijski talasi jer, kažu, putuju brzinom v>c, i svaki talas koji se "proizvede" ide do najbližeg centra nase sistema pa tek onda dalje. znal iko išta o ovome
ti talasi uopste ne postoje,a da bi postojali mnogi osnovni zakoni fizike bi morali biti sruseni
hinja

Post by hinja »

Ale137 wrote:
hinja wrote:
ti talasi uopste ne postoje,a da bi postojali mnogi osnovni zakoni fizike bi morali biti sruseni
ako si iz beograda pozivam te da vidis kako to funkcionise ... na delu
Post Reply