JVC A-K300
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Izgorio mu je trafo...trafo je oznake etp1150-15ea...problem je sto taj trafo ima dva sekundara jedan za pojacalo koji sam uspio nadomjestiti sa drugim trafom od 2x30V i jedan sto napaja vu-metar ciji je displej izveden pomocu fluoroescentne cijevi...buduci da je trafo izgorio neznam koliki su mi izlazi tog drugog sekundara, trazio sam po netu ali nema nigdi naci podatke koliki su izlazi za navedeni tip transformatora
Cirkus Kolorado :D
Ta što nije nigdje spojena je obično uzemljenje, a zna biti i spojena na bakarnu traku unutar trafoa, valjda nekakva vf zaštita?
Termo-osigurač je obično unutar nekakvog "plasičnog džepa", i obično je vezan na primar, viđao sam par vrsta... U zadnje vrijeme najsličniji je MKT blok kondenzatoru, četvrtasta plastikica sa dva izvoda...
Koje kolo je drajver za taj VU displej? Probaj mu nači data sheet, ili napiši ovdje pa da potražimo. Ja imam jedan Futaba koji ide na 27-30V, sa kasetofona... I da, oznaka displeja, iako je i to obično teško za nači...
Termo-osigurač je obično unutar nekakvog "plasičnog džepa", i obično je vezan na primar, viđao sam par vrsta... U zadnje vrijeme najsličniji je MKT blok kondenzatoru, četvrtasta plastikica sa dva izvoda...
Koje kolo je drajver za taj VU displej? Probaj mu nači data sheet, ili napiši ovdje pa da potražimo. Ja imam jedan Futaba koji ide na 27-30V, sa kasetofona... I da, oznaka displeja, iako je i to obično teško za nači...
Mislim da je ovaj navod djelomicno tocan. imocanin je spomenuo da su 3 zice na primaru i da jedna nije nigdje spojena. Prije bi moglo biti da je to izvod za slucaj kad se trafo spaja na 110V.Shenda wrote:Ta što nije nigdje spojena je obično uzemljenje, a zna biti i spojena na bakarnu traku unutar trafoa, valjda nekakva vf zaštita?
Ako je slucaj da izmedju primara i sekundara postoji namotaj (ili traka) koji ima izvod van, tada isti sluzi kao zastita izmedju namotaja u slucaju proboja primara i obicno se uzemljuje. Takva rjesenja sam vidjao u preciznim mjernim instrumentima.