Audio pojacalo 300-500W

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

hvala na odgovoru boraomega!
pretpostavljao sam da je takva situacija a od pisanja prethodnog posta sam "cesljao" tvoj sajt i pregledao sam sva pojacala kojih tamo ima i vidim da ima bas za svakoga ponesto.
pa bi mozda doslo u obzir i "univerzal" posebno zato sto ima manji napon napajanja pa je lakse i naci trafo za njega a i malo me je proslo vrijeme "srafljenja" do daske,cisto bih volio da napravim nesto za sebe posto zadnje pojacalo koje sam pravio je bilo sa tda2030 i to je bilo prije nekih 10-ak godina pa bi volio da napravim nesto malo ozbiljnije cisto da se podsjetim mladjih dana kad sam bio lud za elektronikom (sad sam malo manje sticajem okolnosti :cry: ).

pozdrav!
tmp47c
Napredujem
Napredujem

Post by tmp47c »

jos samo da nam das oznaku tog STK integralca koji daje 300-500W koliko je covek trazio u naslovu ove svoje teme...
sory nisam mislio na vate :( kad sam video trafo malo sam se zaletijo
mada ima solidnih hibrida stk 4050 oko 200w ali to nije sto covek trazi :( uradio sam vise komada i jako dobro zvuce (naravno na odgovarajucim kutijama 8) )
juka vk
Pravo sam se raspisao :)

Post by juka vk »

IGOMBAR wrote:200-500w na elektroni.ba šeme pojačala tamo ti je sve opisano
e i sad kad bi radio to pojacalo radio bi od 500W jel imam taki trafo , i sad me zanima kolko je to glasno i kakve zvucnike uopce spajat na to

i za to pjacalo treba trafo 650W, a kad bi radio stereo 1300W bi trebo biti trafo a kakije to trafo 100 kila tezak , uopce ovaj od 650W kolki je on
boraomega
Pravo uznapredovao :)

Post by boraomega »

Universal je odlican izbor, ali prvo proveri mozes li da nabavis izlazne Lateralne FET-ove?!
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!

Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
Smjesko
Stariji član
Stariji član

Post by Smjesko »

@juka_vk, pogledaj ovu stranicu:

http://www.trafox.hr

Tu imas podataka o transformatorima. Imas i telefonski broj za kontakt pa mozes pitati sve sto te zanima.
juka vk

Post by juka vk »

boraomega wrote:Universal je odlican izbor, ali prvo proveri mozes li da nabavis izlazne Lateralne FET-ove?!
izazne fetove mogu naci za 27 kuna, a meni trafo jedino predstavla poblem

ako na kutiji od risivera yamah pise 240W kolke je trafo snage

e i kad bi rado stereo onda bi trebo dupl jaci trafo od mna znaci ako treba 550W onda zastereo treba 1100W ili ne...........
boraomega

Post by boraomega »

juka vk wrote:izazne fetove mogu naci za 27 kuna, a meni trafo jedino predstavla poblem ako na kutiji od risivera yamah pise 240W kolke je trafo snage e i kad bi rado stereo onda bi trebo dupl jaci trafo od mna znaci ako treba 550W onda zastereo treba 1100W ili ne...........
Puno se pazite "laznjaka" tj. neoriginalnih komponenata. Spolja sve izgleda savrseno i originalno ali se u zadnje vreme svuda (po celom svetu!) masovno pojavljuju "fake" komponente posebno one koje su na trzistu najtrazenije!!! Jedina odbrana je narucivati od bas renomiranih dobavljaca ili od proizvodjaca! To NE ZNACI da ce te sigurno naici na laznjak u bilo kojoj trgovini, ali sanse su velike jer ni prodavci ne mogu sa sigurnoscu znati sta im je stiglo u narudzbini.
Za jedan kanal Universal-a treba trafo od oko 300W.
Rođen sam u Srbiji... od toga ću i da umrem!

Imati prijatelje, to znaci prihvatiti da ima lepsih, pametnijih i sposobnijih od vas. Ko to ne moze da prihvati - nema prijatelja!
Post Reply