Pomoc EPROM PROGRAMATOR
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Pomoc EPROM PROGRAMATOR
Da li je ko od vas programirao bios na maticnim plocama za racunare? Ako jeste , da nema slucajno semu programatora za bios, i programe.Hvala unapred... Pozdrav!
Willem to moze
Zdravo, sto se tice fleshovanja biosa za maticne ploce, najbolji je programator WILLEM, u varijanti PCB3 dolazi sa 32 pinsko DIL podnozje, ja sam ga sam uradio, za fleshovanje biosa trebaju ti najmanje dva tipa adaptera koji omogucuju transformaciju od 32 DIL na 32 PLCC podnozje,
ovaj sam programator sklopio pre tri godine i do sada se isplatilo imatiga, jedini sam u siroj okolici pa kada se desi da u toku flesovanja sa diskete ili sa HDD direktno, nestane struja onda taj bios ce oziveti jedino flesovanjem preko programatora.
Izrada uradi sam za willem je teska rabota, zato preporucujem za ozbiljnije elektronicare koji se bave eepromima (seriskim i paralelnim) da kupe profi verziju willema, pogledaj na
www.sivava.com
cena je stvarno niska ako ste ozbiljni (zivite od elektronike),
pozdrav
ovaj sam programator sklopio pre tri godine i do sada se isplatilo imatiga, jedini sam u siroj okolici pa kada se desi da u toku flesovanja sa diskete ili sa HDD direktno, nestane struja onda taj bios ce oziveti jedino flesovanjem preko programatora.
Izrada uradi sam za willem je teska rabota, zato preporucujem za ozbiljnije elektronicare koji se bave eepromima (seriskim i paralelnim) da kupe profi verziju willema, pogledaj na
www.sivava.com
pozdrav
Re: Willem to moze
Imas li ti planove za to cudo (shemu i izgled PCB-a)? Buduci da si naveo da je to tesko izraditi, zainteresirao sam se, buduci da ja volim teske izazove.pasicr wrote:Zdravo, sto se tice fleshovanja biosa za maticne ploce, najbolji je programator WILLEM, u varijanti PCB3 dolazi sa 32 pinsko DIL podnozje, ja sam ga sam uradio, za fleshovanje biosa trebaju ti najmanje dva tipa adaptera koji omogucuju transformaciju od 32 DIL na 32 PLCC podnozje,
www.sivava.com
pozdrav