mrezenje i internet

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

mrezenje i internet

Post by mirzza »

kako kad umrezim racunare da imam na obadva internet jeli mi treba neki program ili tako nest ili samo kad umrezim imam i internet na obadva, znam da mi mora bit modem ukljucen odnosno kompjuter u kojem je modem :shock:

svaka pomoc je dobro dosla :lol:
l3xu5

Post by l3xu5 »

valjda trebas šerovat konekciju
ja mislim :roll:
LAN
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by mirzza »

a kako to uradit
:roll: :?:
tox master
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by tox master »

pozdrav

ljudi bas nevole google nikako iako je pametan pravo!
evo prvo sto mi je doslo o umrezavanju i mislim da tu ima sve sto treba da znas da umrezis dva kompa i da dijelis internet.

http://www.elitesecurity.org/t81455-Osnove-umrezavanja

pozdrav
[eDo]
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by [eDo] »

nisi nishta naveo a trazish pomoc.Neki su ti vec odgovorili da ti treba lan.Kakav ti je modem Dialup ili adsl neka brodband veza?najprostije dve lan kartice ubacish u oba kompa,dodelish im IP adrese 10.0.0.1 i 10.0.0.2 za subnet stavish 255.255.255.0 ostalo ostavish na default.Kupish ili napravish crossover cabal duzine koja ti je potrebna i idesh u windowsu na share this connection i to ti je to.Umalo da zaboravim ako zelish da koristish resurse i delish datoteke preko te iste mreze ukljucish microsoft network mrezu nazovi kako hocesh ili je ostavi na mshome i to ti je to samo seruj particije cd-romove shtampache i to ti je to.

Nadam se da sam ti bar malo pomogao,ali najbrzi korak resavanju problema je da iznesesh shto vishe informacija i da lepo objasnish svoj problem
"Master, I am here to serve you!!!"

http://www.dodaj.rs/f/2p/D2/3gK0C7Ua/do ... admins.jpg
Post Reply