Ne znam gde bih ovo postavio, nije baš gotov projekt ali može pomoći pri izradi uređaja. Ovo sam radio samo jednom ali je efektno do bola.
-Za prednju stranu sam koristio kaširani vitroplast, jednostrani.
-Iseče se na meru prednje strane i odmasti VIMom ili sličnim abrazivnim sredstvom.
-Letrasetom (slova-preslikači) se nanesu sve oznake i natpisi koji trebaju biti na prednjoj strani.
-Malo se podgreje fenom da se slova bolje prime
-Ploča se izecuje i na poliprovidnom vitroplastu ostaju bakarni natpisi i oznake još uvek prekriveni letrasetom
-Crnim auto-lak sprejem se sve ofarba u finom sloju, bez preterivanja
-Pastom za poliranje se cela površina lagano polira dok se boja i letraset ne skinu samo sa bakra (jer je najistureniji). Tako dobijete bakarne natpise na crnoj pozadini
-Ponovo se gurne na ecovanje koje skine preostali bakar pa dobijete poluprovidne natpise na crnoj pozadini.
E, sada to lepo osvetlite iznutra raznobojnim LED. Ne mora uspeti iz prve ali konačni efekat zaista vredi svaki trenutak strpljivosti pri izradi ovoga. Ne mora se pojačalo čuti nešto extra ali će svojim izgledom ućutkasti svakog kritičara. Tačka.
Prednja strana uredjaja
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Zarez Prekomplicirano. Bolje je u Paintu napisati slova i onda reverzirati boje, tako da crna slova budu bijela, a bijela pozadina da bude crna. Onda to isprintas i foto postupkom izradis plocicu tako da nakon nagrizanja nestane bakar tamo gdje su slova. Dakle, na plocici dobijes prozirna slova. Preko svega toga stavis foliju u boji a preko folije pleksi staklo. Otraga osvjetlis i sigurno ljepse izgleda nego to izribano polir-pastom
evo par ideja od mene
ja sam jednom prespricao pleksiglas(neki sam mehuricima u sebi)
pozitivom 20 i isekao oblik slova na debljem (neprovidnom) papiru
i osvetlio pleksiglas kao sto osvetljavam plocice. i iza sam stavio par plavih i crvenih ledica( iz optickog misa), i prilicno mocno izgleda
znaci slova ostaju providna a ostatak ne providan, a moze da se odradi i obrnuto.
moglo je i jednostavnije ali me zanimalo da li moze sa pozitivom da se odradi...
sa pozitivom mogu se raditi i alu. maske i potopi se alu u kis, i slova mogu biti udubljena ili ispupcena zavisi kako se osvetli.
mislim da su udubljena bolja jer kad se ispune crnom bojom prilicno dobro izgledaju
a moze i jednostavno da se foto pozitiv ispece na nekih 70 stepeni u rerni posle osvetljavanja i onda postaje otporan na grebanje...
ja sam jednom prespricao pleksiglas(neki sam mehuricima u sebi)
pozitivom 20 i isekao oblik slova na debljem (neprovidnom) papiru
i osvetlio pleksiglas kao sto osvetljavam plocice. i iza sam stavio par plavih i crvenih ledica( iz optickog misa), i prilicno mocno izgleda
znaci slova ostaju providna a ostatak ne providan, a moze da se odradi i obrnuto.
moglo je i jednostavnije ali me zanimalo da li moze sa pozitivom da se odradi...
sa pozitivom mogu se raditi i alu. maske i potopi se alu u kis, i slova mogu biti udubljena ili ispupcena zavisi kako se osvetli.
mislim da su udubljena bolja jer kad se ispune crnom bojom prilicno dobro izgledaju
a moze i jednostavno da se foto pozitiv ispece na nekih 70 stepeni u rerni posle osvetljavanja i onda postaje otporan na grebanje...