moze, pitanje koliko ti je stalo da to napravis... morao bi otvoriti kasetofon i traziti NF sigal koji ide na izlazni stepen. opet kad bi to i spojio na pojacalo pitanje je koliku ces kvalitetu dobiti, kasete dosta suma imaju pa i nije bas nesh interesantno... ako imas cd player druga prica a jos nisam vidio da cd nema out... pozz
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate
majamaja wrote:Interesuje me kako i da li moze da se od radio kasetofona koji nema izlaz za pojacalo izvede nesto sto ce da ide u pojacalo u gepeku???
HVALA!!!
Nema druge nego sto su ti vec prodlozili,znaci rastavis ga i vidis izlazni IC(obicno neki TDA) naden na datasheetu di mu je NF ulaz i eto ga
Ako nisi skonta pitaj...A da ne slusas radio ili neku pjesmu snimljenu na vrpci,kupis onu kazetu sta ubacis u kazetofon i imas muski prikljucak za izvor NF signala(mp3,m4,i-pd,cd-pleyer,mobitel,...)
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
ja sam sebi tu kasetu napravio tako sto sam izvadio svu traku iz nje i unutra ubacio glavu za kasetofon koju sam direktno prikopcavao na mp3 i radilo je dosta dobro, samo se malo slabije cuo levi kanal, verovatno jer je glava u kaseti bila mono
Ili vi ili ja nisam ukapirao pitanje.A ako sam dobro ukapirao covek kaze kako da poveze auto kasetofon koji nema LINISKI IZLAZ NEGO SAMO IZLAZ ZA ZVUCNIKE na pojacalo.
pa ukapirao si i ti, a i mi
ali koja je poenta prikopcavati kasetes na iole ozbiljno pojacalo
ako slusa radio gomila smetnji i los kavalitet zvuka, a o kasetama da ne pricamo...
Imam fabricki kasetofon na opel astri koja ima dispay iznad kasetofona i tu mi pichi RDS.Zato ga ne bi menjao.A pojacalo se samo ugasi kad ga zakacim,probao sam(budala)
Ajde posalji mi tacan model radija i auta pacu ja videti ako imam semu da ti to resim.Vidi koji je ic ilazni stepen u auto radiju, i to ce mi mozda trebati.
Na nozicu od tda 7372 6 i 12 ti dolzi signal za prednje zvucnike.Pre elektrolita c 1602 i 1608 uzmi signal,stavi isto elektrolite kao sto su na semi i posalji taj signal u pojacalo.Neznam bas dali ces moci pobuditi bas skroz pojacalo ako nebudes mogao onda napravi pojacivac.Za automacki paljenje pojacala mozes koristiti napon u14 samo proveri dali se on nestane kada se ugasi radio.Koliko mele secanje sluzi ja mislim da nestane.
A evo i sema