Trebala bi mi shema moto alarma, koji se aktivira kada se bocna nogara digne, ako ima ko takvu shemu bio bih zahvalan da mi posalje na e-mail: vanja.rojc@vz.htnet.hr
to nije taj alarm
ovaj je sa zivinim prekidacem, koji reaguje na ljuljanje
moze da umesto zivinog prekidaca zakaci prekidac na bocnoj nozi
a mislim za takav alarm mu i ne treba sema....
nek jednostavno zakaci sirenu na prekidac koji vec postoji na bocnoj nozi
pedja089 wrote:to nije taj alarm
ovaj je sa zivinim prekidacem, koji reaguje na ljuljanje
moze da umesto zivinog prekidaca zakaci prekidac na bocnoj nozi
a mislim za takav alarm mu i ne treba sema....
nek jednostavno zakaci sirenu na prekidac koji vec postoji na bocnoj nozi
nemogu da ga zakacim, mislim mogu, ali ako dođe do "kuršlusa" onda nem ni motor mogel upaliti jer je povezano na bocnu nogaru koja dok je spuštena ili ne radi onda elektronika neda da se motor upali
Pa ubaci IC prekidac pa gasis i palis alarm preko daljinca...Imas kupiti kit u CHIPOTECI Mislim da ti je ovaj alarm najbolji,postavis ga tako da kada neko sjedne na motor(okrene ga vodoravno) zivin se prekidac zatvori...A citav alarm mozes gasiti nekom tajnom tipkom(sto ti ne bi preporucija) ili kao sto sam vec rekao,putem IC daljinca...
...dok citash ovaj tekst,tvoje karlovacko je sve toplije i toplije...
jopagti wrote:Pa ubaci IC prekidac pa gasis i palis alarm preko daljinca...Imas kupiti kit u CHIPOTECI Mislim da ti je ovaj alarm najbolji,postavis ga tako da kada neko sjedne na motor(okrene ga vodoravno) zivin se prekidac zatvori...A citav alarm mozes gasiti nekom tajnom tipkom(sto ti ne bi preporucija) ili kao sto sam vec rekao,putem IC daljinca...
to sam prvo mislil napraviti, al mi se cini koplicirano... neznam kak bi uopce pocel... a nemam ni shemu ni nist... e sad ak bi bil ko tak dobar da mi napravi shemu, bil bi zahvalan...
mislim da ti to netreba, ako imas polozaj na bravici za gasenje za parking svetlo....
jednostavno zakaci napajanje alarma na tu zicu i kad onrenes kljuc skroz u levo i maces ukljucen alarm