PC monitor škljojca Oo
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
- Cika Spasoje
- Pravo uznapredovao :)
PC monitor škljojca Oo
Problem se javio zadnjih par tjedana. Monitor je Samsungov SyncMaster 900SLPlus, 19" CRT. Radi na frekvenciji od 100Hz, i rez 1280 * 1024.
Primjetio sam svako malo ( 9 do 10 sati ) Monitor zaškljoca, slika se trzne, i dalje sve radi kako spada. I onda opet se za nekoliko sati to dogodi. Jel odlazi nešta iz elektronike ili je cijev pri kraju Ajde, tko zna neka pomogne
Primjetio sam svako malo ( 9 do 10 sati ) Monitor zaškljoca, slika se trzne, i dalje sve radi kako spada. I onda opet se za nekoliko sati to dogodi. Jel odlazi nešta iz elektronike ili je cijev pri kraju Ajde, tko zna neka pomogne
Svi čipovi rade na bijeli dim, dok taj dim izađe iz njih, ... oni više ne rade.
- Cika Spasoje
- Cika Spasoje
- Cika Spasoje
treba poslat monitore u školu prije da nauče javljati kvarove tako , ili da sam pokupi novac i ode po rezervne dijelove, pa uzme lemilo i popravi se. Samo, onda bi njihovi uđbenici bili problem, bilo bi nasilja nakon nastave ...
- Cika Spasoje
Prije 1god je znao cvrčat, to je bilo od trafoa, i sad malo cvili, jedva da se čuje. A škljocnut zna slika, malo se strese nakom nekoliko sati rada. A kad sam ga danas pokušao demagnetizirati, nije bio "puni šus" nego onako slabašno, kao da je ntko prije ispraznio kondenzator. Monitro radi 10h dnevno, malo ga gasim svakih 3h, da se ohladi na pola sata. Vruć je ko tavica na šporhetu
Cvilio dok je radi na 50Hz, sad radi na 100Hz, pa ne cvili više. Počne cvilit čim smanjim rezoluciju ispod 800 x 600 ( ugrubo kazao )
Cvilio dok je radi na 50Hz, sad radi na 100Hz, pa ne cvili više. Počne cvilit čim smanjim rezoluciju ispod 800 x 600 ( ugrubo kazao )
Nemora znaciti da su izgubili kapacitet i da im treba mjeriti kapacitet svakome pojedinacno,najcesce im se poveca unutarnji otpor ESR,mnogo je lakse provjeriti esr metrom bez vadjenja sa stamapne ploceSaNsKi_Dk wrote:Takav kvar je obicno neki kondezator, najgore je sto ih moras vaditi kad ih mjeris, to su mi najmrzi kvarovi, ja volim kvar kad nikako ne radi ili kad je kvar u ocljiv cijelo vrijeme a ne tako povremeno sklocanje...
- Cika Spasoje
- Cika Spasoje
- Cika Spasoje
- Cika Spasoje
E vidis naprotiv nemora da bude do trafo a nego do kalemova u mrezi i his u.Treba ih prelemiti jer hoce da imaju hladan lem.Cika Spasoje wrote:Ma cviljenje je od trafo-a, nije dobro učvrćen, pa limovi počnu vibrirat na rezonantnoj frekvenciji, samo pišti, piiiiiiiiiiiiiiii, onda malo lupi*, ovaj prodrmam montor i to prestane.
- Cika Spasoje