novi Tesla
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
e kakv bi svijet danas bio bez teslinih izuma , a kakv bi tek bio da je ostvario i ostale svoje izume i ideje.
nebi bilo dalekovoda ,nego bi struju hvatali antenama,bezicnim putem.
kako bi je onda naplacivali?
haha
ili da je zavrsio svoju ideju o prijemniku ,koji uzima energiju iz okoline.
sad bi imali male kutije sa antenama ,koje hvataju energiju besplatno.
ali takve stvari nemogu proci na ovome svijetu gdje se para za sve pita.
nebi bilo dalekovoda ,nego bi struju hvatali antenama,bezicnim putem.
kako bi je onda naplacivali?
haha
ili da je zavrsio svoju ideju o prijemniku ,koji uzima energiju iz okoline.
sad bi imali male kutije sa antenama ,koje hvataju energiju besplatno.
ali takve stvari nemogu proci na ovome svijetu gdje se para za sve pita.
slazem se i ja sa timMladaNada wrote:Ispravak: Da mi znamo zavrsiti sta je on poceo i da nema Amerike naravno svijet bi bio dosta drugaciji!
99% sam siguran da su ameri uzeli svu vaznu dokumentaciju (o velikim projektima) iz tesline hotelske sobe nakon njegove smrti, mada je on vecinu podataka drzao u glavi, jako malo je zapisivao!
- MladaNada
- Stariji član
Tvrdim: kapitalizam je s*anje!
Ameri su pokupili vaznu dokumentaciju ali su preglupi da je interpretiraju i dovrse projekte!
Sta mislite zasto nude "USA green card"?
Da unesu nesto pameti sa strane!
Amerika je takva jer su njeni prvi doseljenici bili pljackasi i lopovi koji su ili bjezali od ruke zakona ili dosli u ameriku da pljackaju!
Ali dosta o tome!
Bitno je da je Tesla car!
Mislim projekat tih likova iz masacusetsa nema veze sa teslinim bezicnim prenosom energije iz jednostavnog razloga sto za teslin nacin razdaljina nije faktor,znaci mogao bi prenijeti struju hiljadama kilometara bez velikih gubitaka, ovi su vjerovatno u primar gurnuli par kW struje pa dobili 60W u drugoj zavojnici!
Ameri su pokupili vaznu dokumentaciju ali su preglupi da je interpretiraju i dovrse projekte!
Sta mislite zasto nude "USA green card"?
Da unesu nesto pameti sa strane!
Amerika je takva jer su njeni prvi doseljenici bili pljackasi i lopovi koji su ili bjezali od ruke zakona ili dosli u ameriku da pljackaju!
Ali dosta o tome!
Bitno je da je Tesla car!
Mislim projekat tih likova iz masacusetsa nema veze sa teslinim bezicnim prenosom energije iz jednostavnog razloga sto za teslin nacin razdaljina nije faktor,znaci mogao bi prenijeti struju hiljadama kilometara bez velikih gubitaka, ovi su vjerovatno u primar gurnuli par kW struje pa dobili 60W u drugoj zavojnici!
jel neko zna u cemu je zackoljica telinog prenosa energije.
ja mislim da sam provalio ali nema sanse da napravim takav rezonator i nemam instrumenata, nemam pojma kako je on to sve uspeo podesiti da radi u savrsenoj rezonanci....
kad bi imao neki veci teslin trafo on nekoliko MV mislim da bi mogao uspeti...
u principu je vrlo jednostavno. a prijemnik i predajnik su potpuno iste konstrukcije...
ja mislim da sam provalio ali nema sanse da napravim takav rezonator i nemam instrumenata, nemam pojma kako je on to sve uspeo podesiti da radi u savrsenoj rezonanci....
kad bi imao neki veci teslin trafo on nekoliko MV mislim da bi mogao uspeti...
u principu je vrlo jednostavno. a prijemnik i predajnik su potpuno iste konstrukcije...
- MladaNada
- Stariji član
Mene vise zanima izvlacenje struje iz zemljinog magnetnog polja
Kad bi mogli napraviti zavojnicu koja bi rotirala oko zemlje to bi bilo idealno!
Samo sto bi zica te duzine imala ogromne gubitke...Ali opet ne znas koja bi se voltaza indukovala mada se vjerovatno moze izracunati!
Sto se tice onih kuglastih munja one su i teslu zbunjivale, mada je napravio nekoliko!
Kad bi mogli napraviti zavojnicu koja bi rotirala oko zemlje to bi bilo idealno!
Samo sto bi zica te duzine imala ogromne gubitke...Ali opet ne znas koja bi se voltaza indukovala mada se vjerovatno moze izracunati!
Sto se tice onih kuglastih munja one su i teslu zbunjivale, mada je napravio nekoliko!
rusija danas jedino radi dosta na teslinom otkrićima, evo i link za oduzetu dokumentaciju koju je zaplijenio FBI, barem tako piše
http://www.VicnLiz.org.uk/
http://www.VicnLiz.f9.co.uk/
probajte oba linka, al mislim da je drugi lprvi dead
http://www.VicnLiz.org.uk/
http://www.VicnLiz.f9.co.uk/
probajte oba linka, al mislim da je drugi lprvi dead
You wait for revolution, we live revolution.
kuglaste munje su ustvari slicne obicnim munjama, samo sto se kod njih javi iz nekog razloga, verovatno znanog samo tesli, izuzetno jako magnetno polje loptastog obloka koje drzi elektrone oko te tacke, tako da su elektroni zarobljeni i svo praznjenje se javlja u okviru te lopte...
mogu se dobiti i sa obicnim tc. javljaju se ponekad. na mom se nije ni jednom desilo ali gledao sam na trafou od jednog coveka, prilicno su ceste
jednostavno vidis kuglicu koja jako zasvetli i pukne
mogu se dobiti i sa obicnim tc. javljaju se ponekad. na mom se nije ni jednom desilo ali gledao sam na trafou od jednog coveka, prilicno su ceste
jednostavno vidis kuglicu koja jako zasvetli i pukne
haha preludo. sto se tice toga dalo bi se nesto raditi na levitaciji, iskoristavanjem zemljinog magnetnog polja, ja imam ideju ali treba mi samo 2000000000€ da zapocnem projekat, mozda mi se neko javi
Intel P IV 3.02GHz, RAM 1024MBddr400, Ati Radeon X1650Pro IceQ 256ddr2, HDD Maxtor 80GB 7200rp/m, DVD ROM, DVD RAM, Windows Vista Ultimate