alarm
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
alarm
evo imam jedan alarm za kola sa daljenskim uprvljacem. NJega mi je dao komsija jer njemu netreba ali sigurno radi, e ja sad neznam spojit taj alarm jer ima milion nekih izvoda pa ako je neko spajo neka mi malo pojasni gdje ide plus gdje ide minus gdje dodu zvucnici ili veec sta drugo. A ja to nebi spajo na kola nego na radionicu
Svaka mi je pomoc dobro dosla
slike cu vam postavit cim mi stigne sestra jer je kod nje fotoaparat
Svaka mi je pomoc dobro dosla
slike cu vam postavit cim mi stigne sestra jer je kod nje fotoaparat
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
http://www3.telus.net/chemelec/Projects ... -Alarm.htmpepi wrote:@juka vk
imas li takvu shemu? ali ne da onako zasvira ko kad ulazis u ducan, nego da se aktivira na odredjeno vrijeme - najbolje da se stela trimer potenciometrom
evo ima tu nesto, za to ti bas treba laser imas doje linkove za semu i PCB i slike
e trax da je tako crvena plus crna minus vidi sad ovo evo ti slike pa ako ti nije mrsko malo vidi imal sta od ovog ovo je ja mislim ono i z acentralnu bravu i za alarm, ali ja se nerazumijem u ovu auto elektroniku hehe. i ovdje ima neka antena tako pise iza na sasiji to je ova ljubicasta zica.
evo vam slike
ovo je zica pobjegla ispod malo ehhe ovo u desnom gornjem uglu to je zalemljena
evo i daljenskog
eh sad mene zanima gdje je na ovim djekovima plus dje je minus dje su zvucnici i tako to
a marka alarma je "security system SUN-I"
eto ga ljudi pomazite ako mozete
evo vam slike
ovo je zica pobjegla ispod malo ehhe ovo u desnom gornjem uglu to je zalemljena
evo i daljenskog
eh sad mene zanima gdje je na ovim djekovima plus dje je minus dje su zvucnici i tako to
a marka alarma je "security system SUN-I"
eto ga ljudi pomazite ako mozete
evo naso sam neki link o ovim alarmima ali nikako da nadem ovaj svoj
http://www.deremate.com.ar/accdb/viewit ... i=13727996
evo linka pa ako nekom nije mresko nek i on pokusa
hvalaa!!!!!!!! unaprijed
http://www.deremate.com.ar/accdb/viewit ... i=13727996
evo linka pa ako nekom nije mresko nek i on pokusa
hvalaa!!!!!!!! unaprijed
e trax da su svi ko ti da hoce pomoc nema ti momci samo ga pogledali i kazu nema ti od njega nista. kazu oni meni de ti dovedi auto da mi to tebi ugradimo hehe ja reko pa meni netreba to za auto i zakljucavanje i odkljucavanje nego samo alarm on kaze nema ti nista od toga to mi moramo sjest pa da mi nesto skontamo, ja reko hvala vam momci hehe i odem kad necete nemorate i ja doso kuci i sjeo naso puls minus jedva i ja ukljuci kad se releji ukljcise i ja da uzmem daljenski ode mi minus ispod plocice i napravi kursljus kratko spoji hehe a ja taj pun nisam stavio osigurac. hehe kad se neda neda se.
imal li neko tako neki na 12v alarm dvotonski po mogucnosti sa normalnim elementima da nisu neka tamo integ ili tranzistori kojih nema u evropi hhe
imal li neko tako neki na 12v alarm dvotonski po mogucnosti sa normalnim elementima da nisu neka tamo integ ili tranzistori kojih nema u evropi hhe