virtualx wrote:
ako hoces nove dijelove moras u zagreb .
Pa nisu elektronički djelovi "žvake" da ih imaš na svakom kiosku!!!
A ni Zagreb nije preko svijeta, ja se živo sječam vremena kad se po dijelove išlo u Trst, Grac, a bome znalo se i do Minhena skoknuti. I to na slijepo, nikad nisi bio siguran da češ nači baš ono što ti treba...
Ako prebacujes preko Bluetootha ne mozes instalirati igrice vece od interne memorije N-gagea. U tom slucaju samo prebacis SIS ili Zip fajl i pokrenes ga.
Ako prebacujes preko USB-a malo je komplikovanije!
Prvo moras prebaciti FE explorer i unzipovati ga u folder System-> apps na memorijskoj (folder je hidden po defaultu) , onda restartovati telefon. Onda mozes prebacivati igre .SIS u foldere na memorijskoj, a zatim ih pokretati u FE-exploreru!
odi na mobilnisvet web stranicu pa vidi koji ima symbian software a koji tvornicki.
symbian je straha bozija.
mobitel ko pc u malom.
instalirao sam divx, brdo igrica kvalitetnih.
divx ide glatko ,moze i prevod raditi.
samo film , prekomresujem za mobitel i zauzima oko 100MB film.
samo baterija je slaba, moracu novu uzimati.
uspio sam pokrenuti .sis igre ,original n-gage igre.
java igre hoce samo stare, nece nove ,posto je stara verzija symbian-a.
.blz sam probao isto instalirati ,ali javlja gresku neku.
sutra cu pokusati opet.
mislim da nemoze se instalirati novi symbian na n-gage.
tako su mi rekli na emulation galaxy forumu
ili su rekli da se moze instalirati nov verzija ,ali da to nemijenja nista.
virtualx wrote:pa vaznije mi je da uzmem mob nego lemilicu i materijala za elektroniku.
tesko ces ti to nac dzaba,
a sta Shenda kaze o nabavci materijala, to ti je primjer kako je bilo nekad, ja sam jednom isao autostopom u Lubljanu po dijelove, nije jos bilo interneta i nije se trazilo fr*e ili dzaba. Danas vam po potrebi stizu dijelovi iz svakog dijela svijeta, al naravno ne dzaba, sto je i najveci problem, jer koliko vidim u "fr*e samples" uglavnom ste se bazirali na smd dijelove za koje neznate dal ih je potrebno kuhat, pec ili samo namazat na kruh, a ima i pacijenata koji traze besplatne diode 1N400x.
Koliko se sjecam, kupovalo se neko vozilo za par somova, a valjda moze potegnut tih 120km do Zagreba, ili si narucis dijelove u najblizu postu u Hrvatskoj, naravno ako nadjes slobodnog vremena od igrica na N-GAGE.
a joj ljudi pa nebavim se ja profesionalno elektronikom, nije mi to posao.
onako zanimam me sa tim kao hobi.
zadnjih pola godine nisam nista radios a elektronikom, nekako mi dosadilo ista raditi.
eto nedavno sam napravio onaj pretvarac za neonku, pa sam mislio kasnije napraviti to kako valja i motati transformator, ali nestalo mi selotejpa za trafo , nikad se sjetiti uzeti .
uvijek se necim drugim bavim, pa ne pocinjem raditi nista.
virtualx wrote:a joj ljudi pa nebavim se ja profesionalno elektronikom, nije mi to posao.
zadnjih pola godine nisam nista radios a elektronikom, nekako mi dosadilo ista raditi.
eto nedavno sam napravio onaj pretvarac za neonku, pa sam mislio kasnije napraviti to kako valja i motati transformator, ali nestalo mi selotejpa za trafo , nikad se sjetiti uzeti .
Imam ja lijek za tu tvoju lijenost! Sigurno ima cura koje su iz Bihaca i u Zagrebu idu u skolu ili studiraju. A bus Zagreb-Bihac ti vozi svaki dan. Lijepo obrlatis neku od tih curica i samo joj javis koje dijelove da ti kupi i posalje. Okani se tih gluparija od igrica. To je za zaglupljivanje ! Imas potencijala - bavi se elektronikom !
virtualx wrote:a joj ljudi pa nebavim se ja profesionalno elektronikom, nije mi to posao.
Imam ja lijek za tu tvoju lijenost! Sigurno ima cura koje su iz Bihaca i u Zagrebu idu u skolu ili studiraju. A bus Zagreb-Bihac ti vozi svaki dan. Lijepo obrlatis neku od tih curica i samo joj javis koje dijelove da ti kupi i posalje. Okani se tih gluparija od igrica. To je za zaglupljivanje ! Imas potencijala - bavi se elektronikom !
hahaha u pravu si.
kako idem na ovaj fakultet izgubio sam volju za icim,pa tako i za elektronikom.
e sad da se na fakultetu radi nesto vezano za elektroniku , da se pravi nesto i experimentise isao bi trceci na njega.
--------
malo sam otisao sa topica,pa evo da se vratim donekle.
planiram uzeto novu bateriju za nokiju bl-5c ili jaca bl-6c
kako da znam da je baterija nova, jeli mora biti zapakovana , tako da znam da je niko nije koristio.
i cuo samd a mora imati na sebi onu zelenu holografsku naljepnicu ,ako je nova.
Ako je original nokia baterija mora imati hologram. Ne mozes nikako znati da li je nova ili nije osim po fizickim ostecenjima!
Te baterije su koliko ja znam drugacijeg oblika!