Trebam neki program koji je pisan za pic16F84 da ubacim na pic16F877,i kad ga ubacim radi ok,ali nece da mi cita ulaze na portuA,pretpostavljam da bi posto taj kontroler ima i analogne ulaze trebalo negde ukljuciti da ulazi budu digitalni,pa me zanima koji je to registar i koji bit je za tu opciju?
Hvala
ALL DIGITAL PIC16F877
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Code: Select all
movlw b'00000111' ; (bilo:00000110) = all ports digital
movwf ADCON1 ;
Izvini sto gnjavim ali mi je internet spor,i nemogu da skinem datasheet za 16f877,posto je prilicno velik fajl,pa ako mozes da mi kazes u kom je banku taj registar,i kako da predjem u njega,posto sam ja do sada koristio samo bank0 i bank1,a ovde neznam ni kolko ih je ni kako da prelazim iz jednog u drugi.
Hvala.
Hvala.
Iz banke u banku prelazis kao i kod PIC16F84A (STATUS registar i njegovi RP0 i RP1 bitovi).
ADCON1 se nalazi u BANK1.
Mozes izabrati da pola porta bude analogno a pola digitalno, ima tabela u dokumentaciji pa mozes izabrati kako ti koji pin odgovara.
Nisam koristio do sada A/D konverter u PIC-u pa ti ne mogu nista vise ni reci. Moras imati dokumentaciju radi milion stvari pa pristavi da ti se skida
ADCON1 se nalazi u BANK1.
Mozes izabrati da pola porta bude analogno a pola digitalno, ima tabela u dokumentaciji pa mozes izabrati kako ti koji pin odgovara.
Nisam koristio do sada A/D konverter u PIC-u pa ti ne mogu nista vise ni reci. Moras imati dokumentaciju radi milion stvari pa pristavi da ti se skida